Κοσμος

Μελίσα Ντονγκέλ - Τουρκική σειρά Elif: «Ο πατέρας μου με βίαζε»

Κύμα συμπαράστασης στα social media για την Τουρκάλα ηθοποιό

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Μελίσα Ντονγκέλ, που πρωταγωνιστεί στην τουρκική σειρά Elif, αποκάλυψε τον βιασμό της από τον πατέρα της όταν ήταν 15 ετών.

Για τον βιασμό που υπέστη από τον πατέρα της μίλησε η Μελίσα Ντονγκέλ (Melisa Döngel). Η γνωστή ηθοποιός από την Τουρκία πρωταγωνιστεί στην τουρκική τηλεοπτική σειρά «Elif», η οποία προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα.

Η Μελίσα Ντονγκέλ, 21 ετών, αποκάλυψε ότι ο πατέρας της τη βίαζε και τη χτυπούσε από τα 15 της χρόνια.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Τουρκία, όπου υπάρχουν πάρα πολλές υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και βάναυσης μεταχείρισης γυναικών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες έχουν ευνοϊκή μεταχείριση και παραμένουν ατιμώρητοι. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Οι γυναικοκτονίες έχουν σημειώσει ραγδαία άνοδο στην Τουρκία, με μία οργάνωση να καταγράφει περίπου μία κάθε ημέρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο λόγος που η Τουρκάλα ηθοποιός Melisa Döngel αποφάσισε να μιλήσει για το παρελθόν της είναι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον πατέρα της για την κηδεμονία της ανήλικης αδελφής της, η οποία αυτήν τη στιγμή είναι 17 ετών. Ο πατέρας της έχει κριθεί ένοχος και βρίσκεται στη φυλακή τα τελευταία 4 χρόνια, εκτίοντας την ποινή του για κακοποίηση τόσο σε βάρος της κόρης όσο και της συζύγου του.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να γίνω ηθοποιός. Ήθελα να γίνω ψυχολόγος. Η ζωή όμως με οδήγησε στην υποκριτική» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Ντονγκέλ, επισημαίνοντας ότι δέχτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ψυχολογική υποστήριξη.

Ο πατέρας της θεωρεί ότι η Μελίσα Ντονγκέλ είναι ακατάλληλη να πάρει την κηδεμονία λόγω «κακής ζωής», όπως ισχυρίζεται μέσα από το  κελί της φυλακής.

#YalnızDeğilsınMelisaDöngel - Η Μελίσα Ντονγκέλ, ηθοποιός στη σειρά «Ελίφ», δεν είναι μόνη

Πολλοί καλλιτέχνες στην Τουρκία έχουν σπεύσει να στηρίξουν τη Μελίσα Ντονγκέλ (Melisa Döngel) μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις της για τον ξυλοδαρμό και τον βιασμό της από τον πατέρα της.

Ήδη, στα social media έχει δημιουργηθεί το hashtag #YalnızDeğilsınMelisaDöngel (σ.σ. Μελίσα Ντονγκέλ δεν είσαι μόνη), ζητώντας παράλληλα την αλλαγή της νομοθεσίας για τις υποθέσεις κακοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός Hafsanur Sancaktutan είχε αποκαλύψει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακαοποίησης από τον παππού της. Άλλη μία γνωστή ηθοποιός της τουρκικής τηλεόρασης, η Σεράι Καγιά αποκάλυψε ότι φίλος του πατέρα της είχε ασελγήσει σε βάρος της.



Η μητέρα της Μελίσα Ντονγκέλ ζει στη Ρωσία. Όπως ανέφερε η Τουρκάλα ηθοποιός, στην αρχή δεν την πίστευε. Όταν, όμως, συνειδητοποίησε τι συνέβη, τη συμβούλεψε να σιωπήσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις