- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Έδειραν μέχρι θανάτου 24χρονο σε ομοφοβική επίθεση
Συνελήφθησαν 6 άτομα μεταξύ των οποίων και 2 ανήλικοι
Θύμα ομοφοβικής επίθεσης έπεσε 24χρονος Βραζιλιάνος στην Ισπανία χάνοντας τη ζωή του έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό.
Η αστυνομία στην Ισπανία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, που φέρεται να σχετίζονται με την ομοφοβική δολοφονία του 24χρονου Σάμουελ Λουίζ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ο Σάμουελ Λουίζ βρέθηκε αναίσθητος έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην A Coruña, μετά από άγριο ξυλοδαρμό. Οι πρώτες βοήθειες που του παρείχαν δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα και το Σάββατο το πρωί, άφησε την τελευταία του πνοή.
Την Τρίτη, οι ισπανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι συνέλαβαν τρεις νέους από τη Γαλικία, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, ηλικίας μεταξύ 20 και 25 ετών. Την Πέμπτη συνελήφθη ακόμα ένα άτομο ως ύποπτο γι ατη δολιφονί ατου 24χρονου, ενώ την παρασκευή η ισαπανική αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι έγιναν ακόμα δύο συλλήψεις.
«Πραγματοποιήσαμε δύο νέες συλλήψεις που αφορούν δύο ανήλικα άτομα ισπανικής υπηκοότητας και συνδέονται με τη δολοφονία του Σαμουήλ, αυξάνοντας τον αριθμό των συλλήψεων σε έξι».
Πηγή της αστυνομίας δήλωσε πως κανείς από τους συλληφθέντες δεν γνώριζε το θύμα.
Η δολοφονία προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλη την Ισπανία
Η βάναυση δολοφονία του Σαμουήλ Λουίζ προκάλεσε διαδηλώσεις από ομάδες ΛΟΑΤ + σε εθνικό επίπεδο και σε πολλές ισπανικές πόλεις, με ορισμένες να περιγράφουν το θάνατό του ως ομοφοβικό «έγκλημα μίσους».
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, άλλοι κυματίζουν σημαίες ουράνιου τόξου και άλλοι κρατώντας πανό απαιτώντας «Δικαιοσύνη για τον Σαμουήλ».
Φίλοι και συγγενείς του θύματος λένε ότι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου επειδή ήταν ομοφυλόφιλος και πως οι δράστες χρησιμοποίησαν υποτιμητική γλώσσα κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού.
Ο Σαμουήλ Λουίζ, ο οποίος γεννήθηκε στη Βραζιλία, φέρεται να δέχεται επίθεση κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης, από υπόπτους που νόμιζαν ότι προσπαθούσε να τους ηχογραφήσει, λίγες μέρες μετά το τέλος της εβδομάδας Pride στην Ισπανία.
«Καταδικάζω απερίφραστα αυτό το έγκλημα μίσους», ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων της χώρας, Ιόν Μπελάρα. «Θέλουμε μια χώρα απαλλαγμένη από βία όπου όλοι αισθάνονται ελεύθεροι εξαιτίας του ποιοι είναι».
Πληροφορίες από Euronews
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.