Κοσμος

Κατάρρευση πολυκατοικίας-Φλόριντα: Σβήνουν ελπίδες για επιζώντες

Συνεχίζεται η μάχη των συνεργείων στα συντρίμμια για 6η ημέρα - Στους 11 οι νεκροί

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

11 νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας τη Φλόριντα - Παραμένουν 150 οι αγνοούμενοι, αν και σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες.

Σβήνουν στα συντρίμμια οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από την κατάρρευση της πολυώροφης πολυκατοικίας στη Φλόριντα πριν από έξι ημέρες, με τα σωστικά συνεργεία να ανασύρουν λίγες ώρες νωρίτερα τον 11ο νεκρό και να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη. 

Περίπου 150 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. «Βρισκόμαστε ακόμα σε λειτουργία διάσωσης, αλλά όπως μπορείτε να φανταστείτε, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι θα είναι λιγότερο πιθανό να βρούμε επιζώντες», δήλωσε Maggie Castro της Miami-Dade Fire Rescue το βράδυ της Δευτέρας (28/6). Στη μάχη με τα συντρίμμια έχουν βρεθεί περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι διάσωσης, με περίπου 200 να καθαρίζουν τα συντρίμμια ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο επικεφαλής του Miami-Dade Fire Rescue, Alan Cominsky.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στη Φλόριντα © EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Τις έρευνες παρακολουθούν από κοντά οι συγγενείς και οι φίλοι των αγνοουμένων, ελπίζοντας για ένα σημάδι ζωής από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Ακόμα προσευχόμαστε για ένα θαύμα», είπε η Φορτούνα Σμούκλερ, που έχει χάσει δύο φίλους μετά την κατάρρευση και συμπλήρωσε: «Ακούμε ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν έως και 15 ημέρες αργότερα, οπότε εξακολουθούμε να αντέχουμε». 

Λίγα λουλούδια για τους νεκρούς και αγνοούμενους από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα © EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Επικίνδυνη η έρευνα στα συντρίμμια και για τους διασώστες

Η αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια απαιτεί ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις, καθώς μία λάθος κίνηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των διασωστών, αλλά και των επιζώντων που ενδέχεται να βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τοίχους και κολώνες που κατέρρευσαν.  Η αφαίρεση κομματιών μπορεί να επηρεάσει άλλα κομμάτια, και οι διασώστες «δεν θέλουν να προκαλέσουν περισσότερη ζημιά εάν, στην πραγματικότητα, ζουν εκεί αγνοούμενοι». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ