Κοσμος

Βρετανία: Έρευνα για τη διαρροή του βίντεο με τα φιλιά του Χάνκοκ

Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, είχε ανακοινώσει στη σύζυγό του τον χωρισμό τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ματ Χάνκοκ: Έρευνα για το βίντεο με τα φιλιά του πρώην υπουργού με τη σύμβουλό του - Ο χωρισμός με τη σύζυγό του λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Σε έρευνα θα προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας προκειμένου να γίνει γνωστό πώς διέρρευσαν στιγμιότυπα από κάμερα ασφαλείας που δείχνουν τον πρώην υπουργό, Ματ Χάνκοκ, να φιλά τη σύμβουλό του, Τζίνα Κολαντάντζελο, προκαλώντας σάλο που οδήγησε στην παραίτησή του. 

To εν λόγω βίντεο δείχνει τον πρώην υπουργό, Ματ Χάνκοκ, να αγκαλιάζει και να φιλάει τη συνεργάτιδά του. Λίγη ώρα μετά τα δημοσιεύματα, ο Ματ Χάνκοκ ζήτησε συγγνώμη για την παραβίαση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, με τον Μπόρις Τζόνσον να σημειώνει μέσω του εκπροσώπου του ότι του έχει εμπιστοσύνη. Μία ημέρα, ωστόσο, αργότερα ανακοίνωσε την παραίτησή του από το κρισιμότερο - εν μέσω πανδημίας- Υπουργείο.

«Είναι ένα ζήτημα που γνωρίζω ότι θα εξετάσει το υπουργείο Υγείας για να γίνει κατανοητό πώς ακριβώς αυτή η μαγνητοσκόππση ... βγήκε από το σύστημα», δήλωσε ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας, Μπράντον Λιούις, στο Sky News προσθέτοντας πως το υπουργείο θα πραγματοποιήσει εσωτερική έρευνα.

«Αυτό που έκανε ο Ματ ήταν λάθος, το παραδέχθηκε, γι' αυτό ζήτησε αμέσως συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και παραδέχθηκε πως αυτό που έκανε ήταν λάθος και τελικά γι' αυτό έλαβε την απόφαση ότι δεν μπορούσε να κρατήσει τη θέση του και να αποσπά την προσοχή από την ευρύτερη δουλειά που πρέπει να κάνουμε όλοι μας ... για να βγούμε από την πανδημία». 

Ματ Χάνκοκ: Έφυγε από το σπίτι πριν βγει το σκάνδαλο

Η παραβίαση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι μόνο το ένα σκέλος του σκανδάλου, καθώς τα δημοσιεύματα αποκάλυψαν και την εξωσυζυγική σχέση του πρώην υπουργού με τη σύμβουλό του, η πρόσληψη της οποίας είχε προκαλέσει σάλο πριν από ένα χρόνο, διότι ο Χάνκοκ δεν προχωρήσει στην απαιτούμενη ανακοίνωση. 

Σήμερα, δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν ότι μόλις ο Ματ Χάνκοκ έμαθε ότι επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στα ΜΜΕ φωτογραφίες από τα φιλιά που αντάλλαξε με την Τζίνα Κολαντάντζελο, μίλησε στη σύζυγό του, Μάρθα, και έφυγε από το σπίτι τους. Μάλιστα, η The Sunday Times αναφέρει ότι ξύπνησε και το μικρότερο παιδί τους για να του πει ότι φεύγει. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στο πανεπιστήμιο και παρέμεινε μαζί για 15 ολόκληρα χρόνια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ