Κοσμος

Ιταλία: Τέλος στο θρίλερ με τον 2χρονο που εξαφανίστηκε στο δάσος

Ο μικρός Νικόλας εντοπίστηκε σώος - Δείτε τις πρώτες εικόνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καλά στην υγεία του ο μικρός Νικόλας, το 2χρονο αγόρι που απομακρύνθηκε από το σπίτι του στην Ιταλία και χάθηκε στο δάσος.

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης ενός παιδιού στην Ιταλία. Όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, ο 2χρονος Νικόλας βρέθηκε σώος την Τετάρτη (23/6). Η εξαφάνιση του μικρού Νικόλα σήμανε συναγερμό.

Τα ίχνη του είχαν χαθεί το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Mugello κοντά στη Φλωρεντία, με δυνάμεις της Αστυνομίας και πλήθος εθελοντών να συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ιταλικές αρχές επιστράτευσαν μέχρι και drone με θερμικές κάμερες για να βρουν τον μικρό Νικόλα. Τελικά, το παιδί εντοπίστηκε σε απόσταση 3 χλμ. περίπου από το σπίτι του. Μεταφέρθηκε, μαζί με τη μαμά του, με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Το σπίτι της οικογένειας είναι μέσα στο δάσος και οι γονείς του ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι πολύ συχνά ο μικρός Νικόλας έβγαινε στον κήπο μόνος του.

Αστυνομικός που βρήκε τον μικρό Νικόλα στην Ιταλία: «Άκουσα ένα κλάμα»

«Μας σταμάτησε ένας δημοσιογράφος, ο οποίος ανέφερε πως άκουσε μουγκρητά. Αμέσως κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο, άκουσα τον ίδιο ήχο. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να ήταν ένα ελάφι. Κατευθυνθήκαμε στην περιοχή από όπου ακουγόταν το μουγκρητό για να ελέγξουμε» ανέφερε ο επικέφαλής των αστυνομικών που «χτένισαν» τη δασώση περιοχή στην Ιταλία για να εντοπίσουν το παιδί.

Και πρόσθεσε: «Εκεί το έδαφος ήταν πολύ απότομο και έπρεπε να σκαρφαλώσω, φωνάζοντας παράλληλα. Λίγα λεπτά μετά άκουσα καθαρά το κλάμα του μωρού και είδα το κεφαλάκι του μικρού Νικόλα στο γρασίδι». Όπως είπε, μόλις τον είδε το παιδί, έτρεξε στην αγκαλιά του και είπε τη λέξη «μαμά».

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ από την επιχείρηση εντοπισμού του μικρού Νικόλα στην Ιταλία:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις