Κοσμος

Μακένζι Σκοτ: Δώρισε 2,73 δισ. δολάρια η πρώην του Μπέζος

Σε 286 οργανισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζεφ Μπέζος με την πρώην σύζυγό του Μακένζι
Ο Τζεφ Μπέζος με την πρώην σύζυγό του Μακένζι / © EPA/JUSTIN LANE

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ προχώρησε στη δωρεά 2,73 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 286 οργανισμούς.

Στη δωρεά 2,739 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 286 οργανισμούς προχώρησε η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές μέχρι και την άνοιξη του 2021, η συμβουλευτική ομάδα της Σκοτ εντόπισε μη κερδοσκοπικές ομάδες σε διαφορετικές περιοχές. 

«Το αποτέλεσμα ήταν 2.739.000.000 δολάρια σε δωρεές προς 286 οργανισμούς με υψηλό αντίκτυπο, σε κατηγορίες και κοινότητες, που ιστορικά δεν χρηματοδοτούνται και παραβλέπονται» ανέφερε μεταξύ άλλων η Σκοτ.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που η Σκοτ έκανε ανακοινώσεις για τη φιλανθρωπική της δράση. Να θυμίσουμε πως το 2020 ανακοίνωσε τη δωρεά περίπου 6 δισ. δολαρίων για δράσεις όπως η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η ισότητα των φύλων, κολέγια, πανεπιστήμια και άλλα σχολεία.

Από την πλευρά της, η Σκοτ μίλησε για την αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων και κατόπιν συνεργάστηκε με μια ομάδα ερευνητών και συμβούλων «για να δώσει μια περιουσία που δημιουργήθηκε από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή».

«Σε αυτήν την προσπάθεια, οδηγούμαστε από μια ταπεινή πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερα εάν ο δυσανάλογος πλούτος δεν συγκεντρωθεί σε μικρό αριθμό “χεριών” και ότι οι λύσεις σχεδιάζονται και εφαρμόζονται καλύτερα από άλλους», τόνισε.

Οι πρόσφατες δωρεές που ανακοίνωσε η Σκοτ αφορούν σε πανεπιστήμια, ομάδες για πρόσφυγες, οργανισμούς για την τέχνη και τον πολιτισμό, δηλαδή τομείς που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Με πληροφορίες από The Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ