Κοσμος

Μετά τον θάνατο της αδερφής τους μαζεύουν λεφτά και σώζουν παιδιά

Συγκεντρώνουν λεφτά για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο αδερφές πουλάνε λεμονάδα σε αυτοσχέδιο πάγκο©Twitter/@KSL_AlexCabrero
Δύο κορίτσια, μετά το θάνατο της αδερφής τους, συγκεντρώνουν λεφτά για να βοηθήσουν παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση οργάνων©Twitter/@KSL_AlexCabrero

Δύο κορίτσια, μετά το θάνατο της αδερφής τους, συγκεντρώνουν λεφτά για να βοηθήσουν παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση οργάνων.

Λίγο πριν τα 14α γενέθλιά της, οι γονείς της Makenzie Madsen της αγόρασαν ένα μηχάνημα που φτιάχνει παγωμένες λιχουδιές από χιόνι, που της άρεσαν.  Η Μακένζι, όμως, δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. 

Λίγο μετά τα γενέθλιά της, διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση και χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση καρδιάς και νεφρού για να επιζήσει. Λίγους μήνες αργότερα, κι αφού δεν είχε βρεθεί συμβατός δότης, οι γιατροί έχασαν τις ελπίδες τους. Το κορίτσι επέστρεψε σπίτι από το νοσοκομείο και, το ίδιο βράδυ, πέθανε. 

Κάτω από ένα δέντρο έξω από το σπίτι τους στη Γιούτα της Δυτικής Ιορδανίας, οι δύο μικρότερες αδερφές της Μακένζι  φτιάχνουν και πουλάνε κρύες λεμονάδες για να συγκεντρώσουν χρηματα. Η 9χρονη Myleigh Madsen και η 7χρονη Makayla Madsen, έχουν σκοπό να βοηθήσουν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων ώστε να σωθούν παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια της αδερφής τους. 

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπω ότι τα κορίτσια μου καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να βοηθάνε», είπε η μητέρα τους, Monica Madsen. «Κι ακόμα πιο συγκινητικό το ότι δεν θέλουν να χάσει κανείς άλλον έναν άνθρωπο που αγαπά, όπως αυτές έχασαν την αδερφή τους».

Η ενέργεια των δύο μικρών κοριτσιών αναφέρθηκε πρώτη φορά στον τηλεοπτικό σταθμό KSL-TV και το Salt Lake Tribune.

Όταν πλησίασε η πρώτη επέτειος θανάτου της μικρής Makenzie, οι γονείς και τα αδέρφια της έβγαλαν έξω στην αυλή του σπιτιού τους ένα μεγάλο πτυσσόμενο τραπέζι, ετοίμασαν χωνάκια με μπάλες χιονιού  (τις οποίες λάτρευε η  Makenzie) σε διάφορες γεύσεις και τα πούλησαν για ένα δολάριο το ένα.

Οι Myleigh και Makayla αποφάσισαν να συνεχίσουν την ενέργεια των γονιών τους και ξεκίνησαν να πουλάνε παγωμένες λεμονάδες. Αγόρασαν τ αυλικά που χρειάζονταν με το χαρτζιλίκι τους και πολύ σύντομα η μικρή τους επιχείρηση ήταν έτοιμη.  

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και τα δύο κοριτσάκια έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα πάνω από 1.000 δολάρια, τα οποία δώρισαν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στηρίζει τη δωρεά οργάνων. 

Πληροφορίες από washingtonpost

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ