Κοσμος

82χρονος έφτιαξε παγκάκι για να ξεκουράζεται η γυναίκα του

Οι τοπικές αρχές απέρριψαν το αίτημά του για παγκάκι και πήρε την κατάσταση στα χέρια του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξύλινι παγκάκι που έφτιαξε Ισπανός συνταξιούχος©Twitter/@MatiaFundazioa
82χρονος συνταξιούχος από την Ισπανία έφτιαξε ένα ξύλινο παγκάκι για να ξεκουράζεται η γυναίκα του στην καθημερινή τους βόλτα ©Twitter/@MatiaFundazioa

82χρονος συνταξιούχος από την Ισπανία έφτιαξε ένα ξύλινο παγκάκι για να ξεκουράζεται η γυναίκα του στην καθημερινή της βόλτα.

Το ξύλινο παγκάκι που έφτιαξε ο 82χρονος Manuel Souto είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστο, αφού κρύβει όλη την αφιοσίωση και την αγάπη του Ισπανού συνταξιούχου για την 79χρονη σύζυγό του. 

Συγκεκριμένα, το έφτιαξε μόνος του για να ξεκουράζεται η γυναίκα του όταν κάνουν τον καθημερινό τους περίπατο. Η María Souto, η οποία πάσχει από οστεοαρθρίτιδα, περπατά με μπαστούνι και δυσκολεύεται όλο και περισσότερο στην πρωινή της άσκηση. 

Ο Manuel Souto άσκησε πιέσεις στο τοπικό συμβούλιο να τοποθετήσουν ένα παγκάκι στην διαδρομή που ακολουθεί κάθε πρωί με τη γυναίκα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

«Μου πήρε περίπου μισή ώρα για να φτιάξω το παγκάκι» είπε στην ισπανική La Voz de Galicia. «Στο εργαστήρι του σπιτιού μου είχα λίγο ξύλο κι ένα πριόνι - όλα τα άλλα ήταν εύκολα». 

Ο Souto παραδέχεται ότι το παγκάκι που έφτιαξε ίσως να  χρειάζεται λουστράρισμα και βάψιμο, αλλά είναι ανθεκτικό και κάνει τη δουλειά του. Ο ιδιοκτήτης ενός τοπικού καταστήματος έδωσε την άδεια να το τοποθετήσει έξω από το μαγαζί του και, την περασμένη εβδομάδα, ο Manuel Souto έκανε έκπληξη στη γυναίκα του.  «Όταν το είδε ενθουσιάστηκε», είπε ο Souto. «Το δώρο μου ήταν ένα φιλί και μια αγκαλιά».

Το παγκάκι δέχεται καθημερινά πολλούς «επισκέπτες», αλλά ο Souto θέλει να χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να ξεκουράζονται. Γι΄αυτό και στο πίσω μέρος έχει γράψει με μαρκαδόρο: «Respeten. Para mallores». Δηλαδή, «Προσοχή. Είναι για ηλικιωμένους».

Κάποιο επεσήμαναν πως το «mallores» είναι γραμμένο λάθος και πως θα έπρεπε να γράφει «mayores», αλλά ο Souto δεν ενοχλείται από τις παρατηρήσεις. «Δεν πήγα στο σχολείο», είπε. «Άρχισα να δουλεύω όταν ήμουν παιδί και δούλευα όλη μου τη ζωή. Όπως και η γυναίκα μου». 

Ο Souto αστειεύεται ότι το «παράνομο» παγκάκι του, το οποίο έφτιαξε χωρίς άδεια,  θα μπορούσαν να έχει επιπτώσεις. «Αν πάω στη φυλακή, κάποιος θα πρέπει να μου φέρει καπνό» λέει γελώντας αλλά, μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει εισπράξει είναι η συμπάθεια και η αγάπη των κατοίκων της περιοχής.

«Μερικοί γείτονες μου ζήτησαν να φτιάξω ακόμα ένα παγκάκι, αλλά αρνήθηκα», λέει ο 82χρονος συνταξιούχος. «Έφτιαξα μόνο το ένα και είναι μόνο για τη γυναίκα μου».
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ