Κοσμος

UNICEF: Τεράστια αύξηση στην παιδική εργασία

Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια, η παιδική εργασία γνώρισε τεράστια αυξητική τάση όπως κατέγραψε η UNICEF.

Μεγάλη αύξηση γνωρίζει η παιδική εργασία παγκοσμίως για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν η UNICEF και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται, ανερχόταν στα 160 εκατομμύρια στις αρχές του 2020, αύξηση κατά 8,4 εκατομμυρίων σε τέσσερα χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι η αύξηση αυτή ξεκίνησε πριν την πανδημία, κατά τη διάρκειά της άρχισε να κορυφώνεται με ένα στα δέκα παιδιά να βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής εργασίας κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική.

Όλη αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε σε σημείο που οι αρμόδιοι φορείς υπολογίζουν πως τα επόμενα δύο χρόνια η ανθρωπότητα θα μετρά ακόμη 50 εκατομμύρια παιδιά σε εργασία. Μάλιστα, εκτιμήσεις δείχνουν πως ως το τέλος του 2022 εννέα εκατομμύρια παιδιά θα εξωθηθούν στην παιδική εργασία.

«Η κρίση της Covid-19 επιδείνωσε την κατάσταση. Τώρα, ήδη εν μέσω του δεύτερου έτους παγκόσμιων lockdown, κλεισίματος σχολείων, οικονομικής επισφάλειας και συρρίκνωσης εθνικών προϋπολογισμών, πολλές οικογένειες είναι αναγκασμένες να κάνουν σπαρακτικές επιλογές. Χάνουμε  έδαφος στη μάχη κατά της παιδικής εργασίας» αναφέρει η επικεφαλής της Unicef, Χενριέτα Φορ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις