Κοσμος

Τραγωδία στο Ρίο ντε Τζανέιρο με νεκρούς σε κατάρρευση κτιρίου

Δείτε εικόνες - Χωρίς άδεια η πολυκατοικία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυκατοικία κατέρρευσε σε εργατική συνοικία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Πολυκατοικία κατέρρευσε σε εργατική συνοικία στο Ρίο ντε Τζανέιρο © YouTube

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την κατάρρευση πολυκατοικίας σε εργατική συνοικία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με τους διασώστες να αναζητούν επιζώντες στα χαλάσματα.

Μια πολυκατοικία σε εργατική συνοικία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία κατέρρευσε την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σε δηλώσεις τους στο Reuters ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σημείο όπου βρισκόταν το κτίριο.

Η κατάρρευση της πολυκατοικίας σημειώθηκε στη συνοικία Ρίο ντας Πέδρας στο δυτικό τμήμα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες έσπευσαν επιτόπου και ξεκίνησαν να αναζητούν επιζώντες. Όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα παιδί είχαν θαφτεί κάτω από τα χαλάσματα. Μόνο η γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

URGENTE: PRÉDIO DESABA EM RIO DAS PEDRAS NO RIO DE JANEIRO NA MADRUGADA DESTA QUINTA-FEIRA.

Ανέγερση πολυκατοικιών χωρίς άδεια στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Το Ρίο ντας Πέδρας είναι η γενέτειρα των αυτοαποκαλούμενων «πολιτοφυλακών» του Ρίο ντε Τζανέιρο και παραμένει στο έλεος των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν και αρχικά οι πολιτοφυλακές δημιουργήθηκαν για να υπερασπιστούν τους κατοίκους από τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, τώρα λειτουργούν ως εγκληματικές ομάδες. Αυτές οι ομάδες έχουν αυξήσει τη δύναμή τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αναπτύσσοντας ολοένα και πιο περίπλοκες, κερδοφόρες και φονικές παράνομες δραστηριότητες σε ολόκληρη την πόλη. Μεταξύ άλλων χτίζουν πολυκατοικίες χωρίς επίσημη άδεια ή έγκριση και στη συνέχεια νοικιάζουν τα κτίρια.

Η πολυκατοικία που κατέρρευσε, δεν είχε άδεια ανέγερσης από τις αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Prédio desaba em Rio das Pedras, zona oeste do Rio; criança morre soterrada

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ