Κοσμος

Χαμός σε Τουρκία με Ερντογάν που έκανε και τρίτη δόση εμβολίου

Εκατομμύρια πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο εμβολιασμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον κορωνοϊό
Ο εμβολιασμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον κορωνοϊό © EPA

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμβολιάστηκε και με τρίτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Στο στόχαστρο κριτικής έχει μπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, ο οποίος έλαβε κσι τρίτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, ο Ερντογάν πήγε σε εμβολιαστικό κέντρο και έλαβε τρίτη δόση.

Ο Ερντογάν είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση από το κινεζικό εμβόλιο Sinovac στις 14 Ιανουαρίου 2021. Ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στην Τουρκία κατά του κορωνοϊού. Στις 11 Φεβρουαρίου ο Τούρκος πρόεδρος έλαβε τη δεύτερη δόση από το Sinovac.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ερντογάν έκανε και τρίτη δόση στις 10 Μαρτίου. Το αποκάλυψε ο ίδιος με δηλώσεις του, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν η δόση αυτή έγινε με το εμβόλιο της Sinovac ή της Pfizer, το οποίο χορηγείται επίσης στην Τουρκία. Δείτε το βίντεο από τον εμβολιασμό Ερντογάν με την πρώτη δόση σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Άγκυρα, τον περασμένο Ιανουάριο.

Turkey's Erdogan Receives COVID-19 Vaccine

Τουρκία - Κορωνοϊός: Κρούσματα και νεκροί - Πού βρίσκονται οι εμβολιασμοί

Από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Τουρκία τον περασμένο Ιανουάριο έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 29,25 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Συγκεκριμένα, πάνω από 16,6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση και τουλάχιστον 12,5 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Ωστόσο, η ζήτηση στα εμβολιαστικά κέντρα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα διαθέσιμα εμβόλια, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις.

Με 5.263.697 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού η Τουρκία είναι 5η παγκοσμίως σε συνολικές μολύνσεις Covid-19. Οι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19 που έχουν καταγραφεί, έχουν φθάσει τις 47.768.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ