Κοσμος

Πώς είναι τα εννιάδυμα που γέννησε η 25χρονη από το Μάλι

Η γέννα έγινε στο Μαρόκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα γέννησε εννιάδυμα στο Μάλι
Γυναίκα γέννησε εννιάδυμα στο Μάλι © Facebook / Smart Eagles

Μάλι: Πώς είναι τα εννέα μωρά που γέννησε πριν από ένα μήνα 25χρονη - Γιατί θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νοσοκομείο.

Ενός μηνός έγιναν τα εννέα μωρά που γέννησε μία 25χρονη γυναίκα στο Μάλι, με την κατάσταση τόσο της ίδιας, όσο και των μωρών να είναι καλή. Τα μωρά, ωστόσο, θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για ιατρική παρακολούθηση για άλλους δύο τουλάχιστον μήνες. 

Η Χαλιμά Σισέ, 25 ετών, από το Τομπουκτού, γέννησε στις αρχές Μαΐου πέντε κοριτσάκια και τέσσερα αγοράκια. Η νεαρή μητέρα είχε μεταφερθεί στα τέλη Μαρτίου από το Μπαμακό στην Καζαμπλάνκα, προκειμένου να έχει καλύτερη περίθαλψη και παρακολούθηση, μιας και η σπανιότατη πολύδυμη κύηση έκρυβε πολλούς κινδύνους. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα εννιάδυμα πλέον δεν χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη, τρέφονται με καθετήρα και το βάρος τους αυξήθηκε σημαντικά: ζυγίζουν από 800 γραμμάρια μέχρι 1,4 κιλό. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της κλινικής στο Γαλλικό Πρακτορείο, η νεαρή μητέρα θα μπορούσε να πάρει ήδη εξιτήριο από την κλινική, αλλά επέλεξε η ίδια να παραμείνει κοντά στα παιδιά της «για συναισθηματικούς λόγους». 

Woman from Mali gives birth to 9 babies in Morocco

Μέχρι αυτήν την ώρα, οι γιατροί δεν συζητούν την επιστροφή της πολύτεκνης οικογένειας στο Μάλι, καθώς θα χρειαστεί να έχουν αυξημένη φροντίδα. 

Η συγκεκριμένη πολύδυμη κύηση δεν έχει καταγραφεί ακόμη ως παγκόσμιο ρεκόρ. Το ιατρικά πιστοποιημένο ρεκόρ ανάγεται στο 2009 και ανήκει σε μια 33χρονη Αμερικανίδα που γέννησε οκτώ μωρά.

Morocco: Doctors describes delivery after Malian woman gives birth to 9 babies in Casablanca

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ