Κοσμος

ΗΠΑ: Αρνητές του εμβολίου στο Νάσβιλ φοράνε κίτρινο αστέρι

Καπελάδικο έβγαλε στην αγορά κίτρινο αστέρι για να διαμαρτυρηθεί για τον «αποκλεισμό» και την «κακομεταχείριση» των αρνητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα φορά αυτοκόλλητο κίτρινο αστέρι με την ένδειξη «Δεν είμαι εμβολιασμένος»

Κατάστημα καπέλων στις ΗΠΑ, στο Νάσβιλ, έβγαλε αυτοκόλλητα κίτρινα αστέρια με την ένδειξη «Δεν είμαι εμβολιασμένος».

Ένα κατάστημα καπέλων στο Νάσβιλ του Τεννεσσή έβγαλε από την περασμένη Παρασκευή στην αγορά αυτοκόλλητα κίτρινα αστέρια με την ένδειξη «Δεν είμαι εμβολιασμένος». Το προϊόν είχε σκοπό να υπογραμμίσει το πώς οι αρνητές των εμβολίων θεωρούνται πολίτες β’ κατηγορίας και να αποτρέψει τον ενδεχόμενο αναγκαστικό εμβολιασμό. Το κατάστημα «Hatwrks» διαφήμισε το προϊόν στο Instagram, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν ασορτί καπέλα, αλλά μετά από σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο πεζοδρόμιο της 8ης Νότιας Λεωφόρου, κατέβασε τη διαφήμιση.

Μεταξύ όσων διαμαρτυρήθηκαν ήταν οι εβραϊκές οργανώσεις που θεώρησαν «εξωφρενική» τη σύγκριση του Ολοκαυτώματος με τις σημερινές αντιρρήσεις για τη στάση όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Η διεύθυνση του καταστήματος απάντησε ότι «δεν είχε την πρόθεση να ευτελίσει το αστέρι του Δαβίδ», αλλά ότι το Ηatwrks δεν ήταν το πρώτο που αναφέρθηκε στο Ολοκαύτωμα. Πράγματι, την περασμένη Τρίτη η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την Τζόρτζια Marjorie Taylor Greene (γνωστή για τη ροπή της προς τη συνωμοσιολογία: έχει μάλιστα χαρακτηρίσει το Δημοκρατικό Κόμμα «Ναζί») έγραψε στο Twitter ότι «οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι φοράνε στο πέτο τους ένα σήμα σαν το κίτρινο αστέρι που επέβαλαν οι Ναζί στους Εβραίους», Το σχόλιο της Greene προκάλεσε γκρίνια ακόμα και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών.

Τα badge του Hatwrks κοστίζουν, κόστιζαν, πέντε δολάρια: μετά τη φασαρία η διεύθυνση αποφάσισε να αποσύρει το προϊόν, αν και επιμένει ότι ήταν μια προειδοποίηση για το πού οδεύει η υπόθεση του εμβολιασμού.

Το καπελάδικο, που έχει ενστερνιστεί τη θεωρία περί τοποθέτησης τσιπ στα άτομα, σε ανάρτησή του στο Twitter προτείνει «απολαύστε το σόπινγκ χωρίς μάσκα».

Στο μεταξύ, ενώ συνεχίζεται ο μαζικός εμβολιασμός στις ΗΠΑ, μερικές πολιτείες, όπως το Όρεγκον, ανακοίνωσαν ότι θα θεσπίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα είναι απαραίτητο για να μπαίνουν οι πολίτες σε οποιαδήποτε επιχείρηση (κατάστημα, θέατρο τόπο εργασίας). Από την πλευρά του πάντως ο κυβερνήτης του Τεννεσσή Bill Lee απέκλεισε την πιθανότητα να ακολουθήσει το Τεννεσσή «τέτοια αυταρχική πολιτική».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ