Κοσμος

Ιταλία-Πτώση τελεφερίκ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις ύποπτοι

Η δικαστής έκανε λόγο για «πλήρη απουσία στοιχείων» για δύο από τους κατηγορούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σωστικά συνεργεία στο σημείο όπου έπεσε το τελεφερίκ στη λίμνη Ματζιόρε της Ιταλίας
Σωστικά συνεργεία στο σημείο όπου έπεσε το τελεφερίκ στη λίμνη Ματζιόρε της Ιταλίας © EPA / ITALIAN FIRE AND RESCUE SERVICE / HANDOUT

Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τι υποστηρίζει η δικαστής.

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί για το δυστύχημα με το τελεφερίκ στην Ιταλία, που καταγράφηκε πριν από μία εβδομάδα και στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η δικαστής έκανε λόγο για «πλήρη απουσία στοιχείων» σε βάρος δύο εκ των κατηγορουμένων. Ο προϊστάμενος λειτουργίας, Γκαμπριέλε Ταντίνι, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ το τεχνικός διευθυντής, Ενρίκο Περότσιο, και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης του τελεφερίκ, Λουίτζι Νερίνι, αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δικαστής είπε ότι ο Ταντίνι προσπάθησε να επιρρίψει εν μέρει ευθύνες στους δύο προϊσταμένους του, αφότου ενέργησε «με πλήρη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή, με μια απίστευτη αμέλεια».

Όπως έγινε γνωστό, στην Ιταλία, οι δικαστές δεν μπορούν να διατάξουν την προσωρινή κράτηση παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες, όταν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των υπόπτων.

Το τελεφερίκ έπεσε στις 24 Μαΐου, κοντά στην κορυφή του όρους Μοταρόνε, σε υψόμετρο σχεδόν 1.500 μέτρων. Μόνο ένα αγόρι 5 ετών κατάφερε να διασωθεί. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη, αφότου ο Ταντίνι παραδέχθηκε ενώπιον των αρχών ότι είχε απενεργοποιήσει το φρένο έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία.

Η εισαγγελέας, Ολιμπία Μπόσι, ανέφερε πως θα εξετάσει προσεκτικά την απόφαση της δικαστού, την οποία μπορεί να εφεσιβάλει, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επηρεάσει την έρευνα. «Οι ύποπτοι παραμένουν οι ίδιοι, το έργο μας συνεχίζεται».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ