Κοσμος

Ισραηλινή Haaretz: Πρωτοσέλιδο τα 67 νεκρά παιδιά της Γάζας

Το τίμημα του πολέμου στο εξώφυλλο εφημερίδας του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραηλινή Χααρέτζ: Πρωτοσέλιδο 67 νεκρά παιδιά της Παλαιστίνης
Ισραηλινή Χααρέτζ: Πρωτοσέλιδο 67 νεκρά παιδιά της Παλαιστίνης © instagram

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Haaretz για τα νεκρά παιδιά της Γάζας, μετά τις 11 ημέρες αιματηρών συγκρούσεων

Η πρώτη σελίδα της ισραηλινής εφημερίδας  Haaretz, καλύπτεται σήμερα από τις φωτογραφίες 67 Παλαιστινίων, παιδιών και εφήβων, που σκοτώθηκαν στην πιο πρόσφατη αναζωπύρωση των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτό είναι το τίμημα του πολέμου», γράφει η εφημερίδα Haaretz δίπλα στις φωτογραφίες. Η εφημερίδα, σε συνεργασία με τους New York Times, δημοσίευσε τις φωτογραφίες, τις ηλικίες και τις ιστορίες των θυμάτων, η ηλικία των οποίων κυμαινόταν από 6 μηνών έως 17 ετών. Συνολικά σκοτώθηκαν 254 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, και το ένα τέταρτο αυτών ήταν παιδιά.

Η δημοσίευση έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός με την οποία πήρε τέλος η πιο πρόσφατη κλιμάκωση, που προέκυψε από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστινίους και ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Haaretz.com (@haaretzcom)

 

Λωρίδα της Γάζας - 11 μέρες εχθροπραξιών Ισραήλ και Χαμάς σε αριθμούς


Από τις 10 Μαΐου, 248 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 67 παιδιών, σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας που έγιναν σε απάντηση εκτόξευσης ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το Ισραήλ, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο γιατροί, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος εσωτερικής παθολογίας στο Νοσοκομείο Shifa, το κύριο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας.

Περισσότεροι από 1.900 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων 560 παιδιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Λωρίδα της Γάζας
Λωρίδα της Γάζας © EPA/MOHAMMED SABER

Περίπου 91.000 κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Σχεδόν 1.500 κτιριακές εγκαταστάσεις επλήγησαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων 205 πολυώροφων πολυκατοικιών και σπιτιών που καταστράφηκαν πλήρως, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Λωρίδα της Γάζας
Λωρίδα της Γάζας © EPA/MOHAMMED SABER

Εβδομήντα πέντε κυβερνητικές και δημόσιες εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές, πάλι σύμφωνα με το ισλαμικό κίνημα.

Δεκατέσσερα χλμ αγωγών ύδατος, 50 πηγάδια και 17 χλμ αγωγών αποχέτευσης υπέστησαν ζημιές.

Κόπηκαν εννέα γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος και επλήγησαν 31 υποσταθμοί και 79 χλμ καλωδίων.

Περισσότερα από 450 οχήματα καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Τρία τεμένη καταστράφηκαν ολοσχερώς και μία εκκλησία υπέστη ζημιές.

Ισραήλ

Ως αποτέλεσμα των ρουκετών που εκτόξευσε η Χαμάς προς το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένου ενός 6χρονου Ισραηλινού παιδιού και μιας 16χρονης Αραβοισραηλινής έφηβης και του πατέρα της.

Λωρίδα της Γάζας
Λωρίδα της Γάζας © EPA/MOHAMMED SABER

Μεταξύ των νεκρών είναι επίσης μια Ινδή υπήκοος και δύο Ταϊλανδοί υπήκοοι.

Σύμφωνα με τη Magen David Adom (MDA), το τοπικό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού, 357 άτομα τραυματίστηκαν.

Από τις 4.070 ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς, το 90% αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, ανέφερε ο στρατός.

2.061 σπίτια και 1.367 αυτοκίνητα που χτυπήθηκαν από ρουκέτες στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ έχουν αποτελέσει αντικείμενο αξιώσεων αποζημίωσης, δήλωσε η ισραηλινή φορολογική υπηρεσία, η οποία χειρίζεται αυτές τις αξιώσεις.

Κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Στη Δυτική Όχθη, υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δυνάμεων άφησαν μέσα σε έντεκα ημέρες πάνω από 25 Παλαιστινίους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων εφήβων, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές υγείας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό (IDF), τουλάχιστον πέντε επιτιθέμενοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν αφού αποπειράθηκαν να επιτεθούν κατά ισραηλινών δυνάμεων.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ