Κοσμος

Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία ΔΕΝ είναι ο Ρομάν Προτάσεβιτς

Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ρομάν Προτάσεβιτς να φωτογραφίζεται με κράνος των SS - Σε ποιον ανήκει η φωτογραφία

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτογραφία αυτή δεν απεικονίζει τον Ρομάν Προτάσεβιτς

Ρομάν Προτάσεβιτς: Φωτογραφία με το κράνος των SS κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μόνο που δεν πρόκειται για τον Λευκορώσο αντικαθεστωτικό.

Ισχυρισμός: Φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον Λευκορώσο αντικαθεστωτικό Ρομάν Προτάσεβιτς με κράνος των SS.

Συμπέρασμα: Στην πραγματικότητα, το άτομο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε σελίδες ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονομάζεται Eduard Lobau και η επίμαχη φωτογραφία αναρτήθηκε από τον ίδιο στο προφίλ του στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VK, στις 4/1/2017.

Αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιεύματα, παραθέτουν εικόνα νεαρού άνδρα με κράνος των SS, υποστηρίζοντας πως είναι ο Λευκορώσος αντικαθεστωτικός Ρομάν Προτάσεβιτς.

1-1024x596.jpg

2-4-660x1024.webp

Τι ισχύει

Στις 23/5/2021, η Λευκορωσία ανάγκασε αεροσκάφος της Ryanair που πετούσε από Αθήνα προς το Βίλνιους της Λιθουανίας, να προσγειωθεί στο Μινσκ, προκειμένου να συλλάβει τον Ρομάν Προτασέβιτς. Ο Προτάσεβιτς είναι ένας από τους ιδρυτές της αντιπολιτευόμενης υπηρεσίας ειδήσεων «NEXTA», ένα κανάλι στο Telegram που έχει γίνει μια από τις κύριες πηγές ειδήσεων για τις διαδηλώσεις στη Λευκορωσία.

Στην πραγματικότητα, το άτομο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε σελίδες ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονομάζεται Eduard Lobau και η επίμαχη φωτογραφία αναρτήθηκε από τον ίδιο στο προφίλ του στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VK, στις 4/1/2017.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ