Κοσμος

Ο Σαρλ Μισέλ δείχνει τον εναέριο αποκλεισμό της Λευκορωσίας

«Δεν θα ανεχθούμε να παίζουν ρουλέτα με τις ζωές αθώων πολιτών»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σαρλ Μισέλ - Λευκορωσία: Το tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον εναέριο αποκλεισμό της χώρας - Νέα μέτρα μετά την αναγκαστική προσγείωση.

Με μία ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δείχνει τον εναέριο αποκλεισμό της Λευκορωσίας, μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ αεροσκάφους της Ryanair, το οποίο εκτελούσε πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους.

«Δεν θα ανεχθούμε να παίζουν ρουλέτα με τις ζωές αθώων πολιτών», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής. Ακόμη, ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν ομόφωνα το γεγονός και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ραμάν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του.

Όπως είπε, έχουν αποφασιστεί και νέες κυρώσεις, καθώς και πρόσθετα ισχυρά μέτρα σε βάρος αξιωματούχων της Λευκορωσίας, τα οποία μεταξύ άλλων στοχεύουν στον οικονομικό τομέα της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, ο κ. Μισέλ είπε ότι οι 27 επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στις πέντε αρχές της πολιτικής της ΕΕ και κάλεσαν τον Ύπατο Εκπρόσωπο και την Επιτροπή να παρουσιάσουν έκθεση με πολιτικές επιλογές για τις σχέσεις με τη Ρωσία, πριν από τη Σύνοδο του Ιουνίου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ