- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιρλανδία: Εφαρμόζονται εκ νέου αυστηροί περιορισμοί
Από τα μέσα του Ιουλίου θα επιτραπούν τα ταξίδια
Η Ιρλανδία θα επιτρέψει την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών από τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τους Irish Times.
Ένα πιστοποιητικό Covid-19 σκοπεύει να υιοθετήσει η Ιρλανδία από τα μέσα Ιουλίου προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες της να μετακινούνται πιο ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση μπορεί να εισαγάγει το αποκαλούμενο «πράσινο πιστοποιητικό» πριν από τα τέλη Ιουλίου, ημερομηνία που είχε αναφερθεί νωρίτερα, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από αεροπορικές εταιρείες και εργοδότες να ανοίξουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιρλανδία επιβάλλει από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην 27μελή ΕΕ. Συμβουλεύει τους πολίτες να μην πραγματοποιούν μη απαραίτητα ταξίδια, επιβάλλει πρόστιμα σε ανθρώπους που πηγαίνουν σε αεροδρόμια για να φύγουν διακοπές και υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο για όσους φθάνουν από έναν αριθμό χωρών.
Πιστοποιητικό Covid θα χορηγείται δωρεάν από τις υγειονομικές αρχές στις χώρες της ΕΕ σε ανθρώπους που έχουν κάνει εμβόλιο, έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν ανοσία, έχοντας αναρρώσει από τον ιό.
Τέλος, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα ανακοινώσει την Παρασκευή τα σχέδιά της για την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών, μαζί μ' ένα χρονοδιάγραμμα για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19 στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.