Κοσμος

Bloomberg: Ένας Έλληνας στην πτήση της Ryanair κατέβηκε στο Μινσκ

Τι δηλώνει ο Έλληνας επιβάτης που κατέβηκε στη Λευκορωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ryanair
Ryanair © Steve001/Pixabay

Bloomberg: Υπήρχε κι ένας Ελληνας μεταξύ των επιβατών της πτήσης της Ryanair που κατέβηκαν στη Λευκορωσία.

Ένας Έλληνας ήταν ανάμεσα στους τρεις επιβάτες που αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος της Ryanair, το οποίο υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μινσκ της Λευκορωσίας, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση της σχετικής έρευνας. 

Το πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε ότι μεταξύ όσων αποβιβάστηκαν -από τρία έως πέντε άτομα- στο Μινσκ βρισκόταν και Έλληνας επιβάτης, δίνοντας συνέχεια σε όσα ανέφερε ο CEO της Ryanair, που έκανε λόγο για παρουσία πρακτόρων της KGB εντός του αεροπλάνου, οι οποίοι παρέμειναν στο Μινσκ μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου και δεν έφτασαν στο Βίλνιους όπου κατευθυνόταν η συγκεκριμένη πτήση.

Τι δήλωσε ο Έλληνας επιβάτης

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας, ο άνδρας φέρεται να δήλωσε πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ όπου βρίσκεται η σύζυγός του.

Δεδομένου ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, άδραξε της ευκαιρίας και αποβιβάστηκε στο Μινσκ. 

Μάλιστα, το δίκτυο της Λευκορωσίας φιλοξενεί και δηλώσεις on camera τόσο του Έλληνα όσο και των δύο Λευκορώσων που φέρεται να μην μπήκαν στην πτήση για Λιθουανία.

КГБ на борту Ryanair? Пассажиры рейса о ситуации с посадкой самолёта в Минске. Панорама

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη διασταύρωση των στοιχείων με τα οποία ταξίδεψαν, από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, με αρμόδιο αξιωματούχο να διευκρινίζει μιλώντας χθες στην «Κ» ότι «δεν πρόκειται για Ρώσους υπηκόους». 

Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τη Europol και τις Αρχές της Λιθουανίας. Πάντως, το κανάλι της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν στο Μινσκ ήταν μια κοπέλα που ονομάζεται Αλεξάνδρα Σταμπρέντοβα και ένας άνδρας ονόματι Σεργκέι Κουλάκοφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ