Κοσμος

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου

Πιθανή συνάντηση και με Μητσοτάκη στα Χανιά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λένε οι Τούρκοι.

Για επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, κάνουν λόγο τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της YeniSafak, ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα έρθει στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια.

Η συνάντηση Τσαβούσογλου - Δένδια, είναι, όπως γράφει η εφημερίδα, μια προετοιμασία για τη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφτεί την Άγκυρα στις 15 Απριλίου, όταν και συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον Μεβλούτ Τσαβούσολγου.

Παράλληλα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», πιθανό είναι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να μεταβεί στα Χανιά και να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στη Ρωσία ο Νίκος Δένδιας- Επίσκεψη σήμερα σε Γκελεντζίκ και Ανάπα

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Γκελεντζίκ, πόλη με μακραίωνη ελληνική παρουσία, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με μέλη της ελληνικής ομογένειας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο τwitter.

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης του κ. Δένδια στη Ρωσία, στο Γκελεντζίκ και την Ανάπα, πόλεις στα παράλια του βορείου Ευξείνου Πόντου με μακραίωνη ελληνική παρουσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις