- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωκοινοβούλιο: Η πιο «σκληρή» έκθεση για την Τουρκία
Τι σημείωσε ο Σοσιαλιστής Ισπανός εισηγητής της έκθεσης
Σκληρή στάση προς την Άγκυρα αναμένεται να δείξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Η πιο επικριτική έκθεση για την Τουρκία, σύμφωνα με τον Σοσιαλιστή Ισπανό εισηγητή.
Σκληρή στάση προς την 'Αγκυρα αναμένεται να δείξει σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που καλείται να ψηφίσει επί της έκθεσης του εισηγητή Νάτσο Σάνσες Αμόρ για την κατάσταση στην Τουρκία το 2019 και το 2020.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Σοσιαλιστής Ισπανός εισηγητής της έκθεσης τόνισε ότι «πρόκειται για την πιο επικριτική έναντι της Τουρκίας έκθεση που έχει παρουσιάσει ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ, η Τουρκία δεν λαμβάνει υπόψη της αξίες της ΕΕ, ενώ η κατάσταση εκεί επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια και υπονομεύονται οι δημοκρατικές αξίες, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε ο Σάντσες Αμόρ.
Ο Ισπανός εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση. «Αν η 'Αγκυρα θέλει να είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα, πρέπει να ακολουθήσει την πορεία των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων», είπε. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ενώ τα πρώτα χρόνια σημειώθηκε μια κάποια πρόοδος, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει από την τουρκική πλευρά η απαραίτητη πολιτική βούληση, κάτι που έχει οδηγήσει στο πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο μιλήσαμε για κυρώσεις προς την Τουρκία, ενώ παράλληλα προσπαθήσαμε να προτείνουμε μια θετική ατζέντα, όμως η 'Αγκυρα πρέπει να δείξει στην πράξη και όχι στα λόγια ότι θέλει τη θετική ατζέντα», ανέφερε ο Ν. Σάντσες Αμόρ. Συνέχισε λέγοντας ότι «καμία θετική ατζέντα δεν πρέπει να προσφερθεί στην Τουρκία, χωρίς την προϋπόθεση για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ίδιο τόνισε ότι ισχύει και για το αίτημα για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιμένει ότι δεν είναι δυνατόν μία υποψήφια χώρα, που δεν σέβεται τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας, να ζητάει πλεονεκτήματα στο θέμα της τελωνειακής ένωσης», είπε ο Σάντσες Αμόρ. «Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο που περιλαμβάνει και αξίες και δεν πρέπει να προσφέρουμε μια οικονομική και εμπορική σχέση σε μία υποψήφια χώρα που δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της», συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μην σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.