Κοσμος

Γερμανία για Παλαιστίνη: Η Χαμάς εξαπολύει τρομοκρατική επίθεση

Το Βερολίνο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αντισημιτικές διαδηλώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερείπια κτιρίου έχουν καταπλακώσει αυτοκίνητο στη Γάζα μετά την επιδρομή από ισραηλινά μαχητικά - Είχε προηγηθεί «βροχή» από ρουκέτες της Χαμάς
Ερείπια κτιρίου έχουν καταπλακώσει αυτοκίνητο στη Γάζα μετά την επιδρομή από ισραηλινά μαχητικά - Είχε προηγηθεί «βροχή» από ρουκέτες της Χαμάς © EPA

Η Γερμανία χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές» τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες στο Ισραήλ και δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί αντισημιτικές διαδηλώσεις στο έδαφός της.

Για «τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς στο Ισραήλ κάνει λόγο η Γερμανία, αναφερόμενη στις ρουκέτες που εκτοξεύονται απο τη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί «αντισημιτικές διαδηλώσεις» στο έδαφός της, την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για μαζικές συγκεντρώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε γερμανικές πόλεις.

Το Ισραήλ συνεχίζει τον βομβαρδισμό στην Παλαιστίνη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν εισέβαλε στη Λωρίδα της Γάζας. «Οποιαδήποτε επίθεση σε συναγωγή, οιαδήποτε ζημιά σε εβραϊκά σύμβολα δείχνει πως δεν πρόκειται για κριτική σε ένα κράτος, στην πολιτική μιας κυβέρνησης, αλλά επίθεση και μίσος εναντίον μιας θρησκείας και εκείνων οι οποίοι ανήκουν σε αυτήν» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Και πρόσθεσε: «Εκείνοι που χρησιμοποιούν τις διαδηλώσεις αυτές για να κραυγάσουν το μίσος τους για τους Εβραίους, καταχρώνται το δικαίωμα να διαδηλώνουν».

«Η Δημοκρατία μας δεν θα ανεχθεί τις αντισημιτικές διαδηλώσεις» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων της Γερμανίας ζήτησε την Τετάρτη καλύτερη προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων στη χώρα μετά το κάψιμο ισραηλινών σημαιών μπροστά από δύο συναγωγές στις πόλεις Βόννη και Μίνστερ. Συγκεντρώσεις για την Παλαιστίνη προγραμματίζονται για το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 στο Βερολίνο.

Το βράδυ της Δευτέρας, η αστυνομία του Ντίσελντορφ είχε ειδοποιηθεί ότι άγνωστοι προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε μια αναμνηστική πλάκα που θυμίζει ότι άλλοτε στο σημείο αυτό υπήρχε μια συναγωγή.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται εν μέσω κλιμάκωσης των βιαιοτήτων ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

More casualties as Israel and Hamas continue to exchange fire

Νέοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ - Βίαιες συγκρούσεις στη «μικτή» πόλη Λοντ

Το Ισραήλ βομβάρδισε εκ νέου τη Λωρίδα της Γάζας με πυραύλους από μαχητικά και πυρά πυροβολικού, χτυπώντας διάφορους στόχους σε αυτόν τον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα. Οι εκτοξεύσεις ρουκετών της Χαμάς προς το Ισραήλ είναι «τρομοκρατικές ενέργειες», εκτίμησε ο Ζάιμπερτ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρόκειται για τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν μόνο ένα σκοπό: Να σκοτώσουν αδιάκριτα και αυθαίρετα ανθρώπους και να διασπείρουν τον φόβο» πρόσθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Μέρκελ υποστηρίζει «το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα εναντίον των επιθέσεων αυτών».

Εν τω μεταξύ νέος γύρος αιματηρών επεισοδίων στη «μικτή» πόλη Λοντ, όπου μια εβραϊκή συναγωγή πυρπολήθηκε, ενώ συνεχίζεται η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ οπλισμένων ομάδων πολιτών που περιπολούν σε συνοικίες.

Λόγω των ταραχών στην πόλη Λοντ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, ωστόσο δεν έλειψαν οι νέοι βανδαλισμοί κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς και η πυρπόληση αυτοκινήτων.

Israel: Violence continues on streets of mixed Arab-Jewish town of Lod

Israel: Firefighters on site after synagogue torched in Lod

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ