Κοσμος

Πρώτες δοκιμές για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό στην ΕΕ

Τα τρία γκρουπ των χωρών - Σε ποιο βρίσκεται η Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αφίξεις τουριστών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ξεκίνησαν στην ΕΕ οι δοκιμές για το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού
Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αφίξεις τουριστών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ξεκίνησαν στην ΕΕ οι δοκιμές για το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού © EUROKINISSI

Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές στην ΕΕ για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό και τις μετακινήσεις όσων έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ξεκίνησε η διαδικασία προσομοίωσης για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό. Οι χώρες έχουν χωριστεί σε τρία διαφορετικά γκρουπ, όπως είχε αναφέρει ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος. Ορισμένα από τα κράτη τα οποία ανήκουν στην πρώτη ομάδα, όπως η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Σουηδία συμμετείχαν ήδη στην δοκιμή όπως σημείωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Πολλά υποσχόμενη αρχή για τα πιστοποιητικά της ΕΕ για εμβολιασμό, τα τεστ και ανάρρωση για την COVID19» επεσήμανε ο κ. Ρέιντερς και συμπλήρωσε ότι «περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα και την επόμενη».

Στο πρώτο γκρουπ που θα λάβει μέρος στις δοκιμές ανήκει και η Ελλάδα, όπως είχε σημειώσει ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ