Κοσμος

Ανάφλεξη στην Παλαιστίνη: Αυξάνονται οι νεκροί -Νέοι βομβαρδισμοί

Ρουκέτα της Χαμάς σκότωσε Ισραηλινή στο Τελ Αβίβ - Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά στη Δυτική Όχθη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελ Αβίβ: Κατεστραμμένα αυτοκίνητα από ρουκέτες της Χαμάς στο προάστιο Χολόν
Τελ Αβίβ: Κατεστραμμένα αυτοκίνητα από ρουκέτες της Χαμάς στο προάστιο Χολόν © EPA/ATEF SAFADI

Ρουκέτες της Χαμάς έπεσαν στο Τελ Αβίβ, με ισραηλινά μαχητικά να προχωρούν σε νέους βομβαρδισμούς και τους νεκρούς να αυξάνονται στην Παλαιστίνη.

Αυξάνονται οι νεκροί τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Παλαιστίνη, την ώρα που η διεθνής κοινότητα απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης (11/5), από πυρά των δυνάμεων του Ισραήλ, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Την είδηση έκανε γνωστή πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, με φόντο την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά τα άγρια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ. Νωρίτερα, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Τα θύματα ήταν μέλη των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών και δέχτηκαν πυρά σε μια στρατιωτική διάβαση κοντά στη Νάμπλους, ανέφερε η πηγή αυτή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι υπήρξε «απόπειρα» ενόπλων να ανοίξουν πυρ μέσα από αυτοκίνητο στη διασταύρωση της Τάπουα, κοντά στη Νάμπλους. «Οι δράστες εξουδετερώθηκαν επιτόπου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται ότι δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των Ισραηλινών.

 

Ρουκέτες της Χαμάς έπληξαν το Τελ Αβίβ

Εν τω μεταξύ, «βροχή» από ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το Τελ Αβίβ.

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε ότι θα έπληττε «σοβαρά» το Ισραήλ, με αφορμή τον βομβαρδισμό, νωρίτερα, ενός πολυώροφου κτιρίου, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν μεταξύ άλλων και τα γραφεία στελεχών της.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ. Αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε κτίρια, καθώς το πυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» (Iron Dome) δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει όλες τις ρουκέτες της Χαμάς. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ένας πύραυλος έπληξε κτίριο στο προάστιο Χολόν.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο τραυματίας βρισκόταν σε αυτό το κτίριο. Λόγω του καταιγισμού ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Israel: Hamas rockets fly above Tel Aviv while air raid sirens ring

Λευκός Οίκος: Καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων εναντίον στόχων στο ισραηλινό έδαφος, τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

«Η Ιερουσαλήμ, μια πόλη τόσο σημαντική για τους πιστούς όλου του κόσμου, πρέπει να είναι ένας τόπος συνύπαρξης» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Ψάκι υπογράμμισε ότι ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό. Και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειές της στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Destruction in Ashkelon and Gaza after Israel and Hamas exchange fire

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ