Κοσμος

Γλυκά Νερά - Βρετανικά ΜΜΕ: Τι μετέδωσαν για το άγριο έγκλημα

«Δολοφονήθηκε μπροστά στο μωρό της»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα δημοσιεύματα στα βρετανικά ΜΜΕ για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την 20χρονη Κάρολαϊν, που δολοφονήθηκε από διαρρήκτες μπροστά στο μωρό της.

Εκτενείς είναι οι αναφορές από βρετανικά ΜΜΕ για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Νεκρή είναι η 20χρονη μητέρα Κάρολαϊν, την οποία έπνιξαν οι διαρρήκτες και είχε βρετανική καταγωγή.

«Ουρλιάζαμε δεμένοι» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο 32χρονος πιλότος στα Γλυκά Νερά, που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους αδίστακτους ληστές. Ο σύζυγος της νεκρής γυναίκας είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ το 11 μηνών μωρό βρίσκεται με μέλη της οικογένειας.

Για «εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα» έκανε λόγο νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά οι δράστες επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζεται, με το έργο της προανάκρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ήξεραν ότι υπάρχει ένα σκυλί, δεν είχαν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους; Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις ένα σκυλί με τα χέρια. Πήγαν να κάνουν μια ληστεία και μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία. Η κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Μετατράπηκε σε δολοφονία η ληστεία αλλά άφησαν ζωντανό τον σύζυγο. Άφησαν ένα μάρτυρα. Γιατί δεν προτίμησαν να κάνουν τη ληστεία όταν ο σύζυγος έλειπε; Δεν ήταν επαγγελματίες. Έχουν κάνει πολλά λάθη είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθούν» είπε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ έχει μπει μεταξύ άλλων και το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Βρετανικά ΜΜΕ - Τι μετέδωσαν για τη δολοφονία της Κάρολαϊν, της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά

Βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν λεπτομέρειες για τις στιγμές τρόμου που βίωσε η 20χρονη μητέρα Κάρολαϊν και ο σύζυγός της στα χέρια των διαρρηκτών, οι οποίοι αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

«Το μωρό είδε τη μητέρα του να δολοφονείται» είναι ο τίτλος στη βρετανική «Daily Mail», την ώρα που η βρετανική «Sun» γράφει ότι διαρρήκτες σημάδεψαν στο κεφάλι μωρό και βασάνισαν μέχρι θανάτου την 20χρονη μητέρα.

Η βρετανική «Mirror» έγραψε ότι 20χρονη Βρετανίδα μητέρα δολοφονήθηκε μπροστά στην κορούλα της, όταν διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι στην Ελλάδα, ενώ η «Telegraph» ανέφερε: «Νεαρή μητέρα δολοφονήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια του μωρού της στην Ελλάδα».

Στιγμές τρόμου στα Γλυκά Νερά - Τα πρώτα λόγια από τον 32χρονο πιλότο

Ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης Κάρολαϊν, περιέγραψε στους αστυνομικούς τα όσα δραματικά βίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 11 Μαΐου 2021.

«Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Δύο με κουκούλες full face και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια "πού είναι τα λεφτά ρε"» είπε.

Γλυκά Νερά: Το 11 μηνών μωρό της Κάρολαϊν - Η 20χρονη μητέρα δολοφονήθηκε από διαρρήκτες © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Και πρόσθεσε: «Τους είπα αμέσως πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχαμε κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου».

Γλυκά Νερά: 300.000 ευρώ για τους δολοφόνους της Κάρολαϊν

Εν τω μεταξύ όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα οι δράστες της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά έχουν επικηρυχθεί με 300.000 ευρώ.

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Νεκρή η 20χρονη μητέρα Κάρολαϊν © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

» Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις