ΕΕ - AstraZeneca: «Κανένα σχόλιο» γα το μέλλον της συνεργασίας
Στέφαν Ντε Κερσμάκερ: «Προέχει η παράδοση των προβλεπόμενων δόσεων»
Κορωνοϊός - Κομισιόν: «Κανένα σχόλιο» γα το μέλλον της συνεργασίας με AstraZeneca.
«Το εμβόλιο της ΑstraΖeneca είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο στη φαρέτρα της ΕΕ και χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες το λαμβάνουν». Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος της Επιτροπης, Στέφαν Ντε Κερσμάκερ, τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η παράδοση των προβλεπόμενων δόσεων στην ΕΕ, με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με την εταιρεία.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα υγείας τόνισε ότι η αγγλοσουηδική εταιρεία AstraZeneca δεν έχει τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. «Γι' αυτό το λόγο η Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει νομικά κατά της εταιρείας ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης και με σκοπό να λάβει τις δόσεις εμβολίου που προβλέπει το συμβόλαιο και τις οποίες οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν ανάγκη», τόνισε ο Στέφαν Ντε Κέρσμάκερ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η «διαμάχη» βρίσκεται σε εξέλιξη στο βελγικό Δικαστήριο και σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές συμβάσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
«Το σημαντικό για εμάς είναι η παράδοση των προβλεπόμενων δόσεων και να συνεχίσουμε να έχουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εμβολίων σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες και τις εταιρείες», ανέφερε τέλος ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.