- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εναλλακτικό εμβόλιο αντί αυτού της AstraZeneca θα προσφέρεται στους κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με ΜΜΕ.
Τη δυνατότητα να τους χορηγείται διαφορετικό εμβόλιο από αυτό της AstraZeneca θα έχουν άτομα κάτω των 40 ετών στην Βρετανία.
Και αυτό, μετά από ανησυχίες για σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολών, ανέφεραν οι εφημερίδες Daily Telegraph και Independent.
Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) έχει συστήσει ότι θα πρέπει να προσφέρεται σε αυτές τις ηλικίες ένα εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna ως ένα μέτρο «μέγιστης προφύλαξης», τόνισε η Telegraph.
Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας δήλωσε χθες ότι η θέση της JCVI και της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων (MHRA) «συνεχίζει να είναι ότι τα οφέλη του εμβολίου Oxford/AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων».
«Η JCVI εξετάζει τις συστάσεις της με βάση τις τελευταίες επιστημονικές συμβουλές», ανέφερε η εκπρόσωπος σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Βρετανία οδεύει προς το να προσφέρει ένα εμβόλιο σε όλους τους ενήλικες μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Τον Απρίλιο, η JCVI συνέστησε να προσφέρεται ένα εναλλακτικό εμβόλιο αντί αυτού της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 30 ετών. Οι έγκυες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώθηκαν να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.
Στα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία, ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας δήλωσε ότι η συχνότητα εμφάνισης των σπάνιων θρομβοεμβολών σε συνδυασμό χαμηλών αριθμών αιμοπεταλίων ήταν 10,5 ανά 1 εκατομμύριο δόσεις, σε σύγκριση με 9,3 ανά 1 εκατομμύριο την προηγούμενη εβδομάδα.
Η JCVI συνέταξε τις συστάσεις της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και μια ανακοίνωση από την κυβέρνηση αναμένεται αργότερα σήμερα, ανέφερε ο Independent.
Η ρυθμιστική αρχή τόνισε χθες Πέμπτη ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι σπάνιες θρομβοεμβολές που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca εμφανίστηκαν περισσότερο σε γυναίκες από όσο σε άνδρες, σημειώνοντας ότι η διαφορά στα περιστατικά ήταν μικρή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.