Κοσμος

Πέθανε ο George Jung - Η ταινία «Blow» και ο Τζόνι Ντεπ (βίντεο)

Η άνοδος και η πτώση του «Boston George» - Η ταραχώδης ζωή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε ο έμπορος ναρκωτικών George Jung, που συνεργάστηκε με τον Πάμπλο Εσκομπάρ και τον οποίο ενσάρκωσε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Blow».

Ο Τζορτζ Γιουνγκ (George Jung), ο έμπορος ναρκωτικών τον οποίο υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Blow», πέθανε στη γενέτειρά του, την πόλη Γουέιμουθ (Weymouth) στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Ο George Jung άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση στα social media.

Ο «Boston George» ήταν βασικός «παίκτης» στη διακίνηση κοκαΐνης στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '70 και συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Πάμπλο Εσκομπάρ και το καρτέλ του Μεντεγίν. Το 1994 είχε συλληφθεί και μπήκε στη φυλακή, όπου και παρέμεινε για 20 χρόνια. 

Η ταινία «Blow» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2001, σε σκηνοθεσία Τεντ Ντέμι, και πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ και Πενέλοπε Κρουζ. Βασίστηκε στο βιβλίο που είχε βγάλει ο Μπρους Πόρτερ το 1993, με τίτλο «Βlow: How a Small Town Boy Made $100 Million with the Medellín Cocaine Cartel and Lost It All» (σ.σ. Πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη έβγαλε 100 εκατ. δολάρια με το καρτέλ κοκαΐνης του Μεντεγίν και τα έχασε όλα).

Όταν έμαθε ότι θα τον υποδυθεί ο Τζόνι Ντεπ, ο Τζορτζ Γιουνγκ δεν έκρυψε την αντίθεσή του για τον ηθοποιό που είχε παίξει τον «Ψαλιδοχέρη». «Σκέφτηκα ότι αυτό δεν θα δουλέψει» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του το 2018.

 

 

Η ταινία «Blow»: Όταν ο Τζόνι Ντεπ υποδύθηκε τον George Jung - Η «εκρηκτική» Πενέλοπε Κρουζ

Στην ταινία «Blow» εκτός από τον Τζόνι Ντεπ και την Πενέλοπε Κρουζ, έπαιξαν οι Φράνκα Ποτέντε, Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Φράνκα Ποτέντε, Ρέι Λιότα, Τζόρντι Μόλα, Πολ Ρούμπενς και Ρέιτσελ Γκρίφιθς

Ο θεατής παρακολουθεί να εκτυλίσσεται μπροστά του η αληθινή ιστορία του Τζορτζ Γιουνγκ, ενός νεαρού από μικροαστική οικογένεια της Βοστόνης, ο οποίος ξεκίνησε να πουλά μαριχουάνα στην ανατολική Καλιφόρνια του 1968, για να γίνει σύντομα ο βασικός προμηθευτής κοκαΐνης στον χώρο της αμερικανικής showbiz. Η εκρηκτική του άνοδος συνοδεύτηκε από την εκκωφαντική πτώση.

 

 

Η ταινία «Blow» δεν ενθουσίασε κριτικούς και κινηματογραφικό κοινό, ωστόσο απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές. Σημείωσε «χαμηλές» πτήσεις στο box office. Με προϋπολογισμό 53 εκατομμύρια δολάρια, έφθασε το συγκεκριμένο νούμερο σε εισπράξεις στις ΗΠΑ και έπιασε άλλα 30 εκατ. διεθνώς, φθάνοντας συνολικά τα 83.282.296 δολάρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις