Κοσμος

Φον ντερ Λάιεν: Έτοιμη η ΕΕ για άρση της πατέντας των εμβολίων

«Αυτή είναι μια παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι εξαιρετικές συνθήκες της πανδημίας απαιτούν έκτακτα μέτρα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε κι εκείνη μετά τον Τζο Μπάιντεν στην άρση της πατέντας των εμβολίων.

Για την άρση της πατέντας των εμβολίων μίλησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο.

Συγκεκριμένα, η κα Φον ντερ Λάιεν τόνισε πως «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν λάβει περί τα 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Τα εμβόλια φτάνουν για να καλύψουν τουλάχιστον έναν εμβολιασμό του 50% και πλέον των πολιτών της Ένωσης» και πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο:

«Έως τώρα, περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν μοιραστεί στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συμπλήρωσε, ακόμη, πως αυτά είναι αρκετά για να καλύψουν «τουλάχιστον έναν εμβολιασμό» περισσότερων από των μισών ενήλικων πολιτών της ΕΕ.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Ένωση είναι έτοιμη να συζητήσει την πιθανότητα άρσης της πατέντας των εμβολίων. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης έτοιμη να συζητήσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης κατά αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο» επεσήμανε και συνέχισε:

«Για τον λόγο αυτόν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο η πρόταση των ΗΠΑ για την άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί των εμβολίων κατά της Covid-19 μπορεί να συμβάλει στην εκπλήρωση των στόχων αυτών».

«Αυτή είναι μια παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι εξαιρετικές συνθήκες της πανδημίας απαιτούν έκτακτα μέτρα. Η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά στην υπηρεσία του τερματισμού αυτής της πανδημίας, υποστηρίζει την παραίτηση από αυτές τις προστασίες για τα εμβόλια της COVID-19» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Εμπορίου των ΗΠΑ, Κάθριν Τάι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ