Κοσμος

Αφγανιστάν: Ξεκίνησε η αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Πώς θα γίνει η απομάκρυνση των στρατευμάτων της Συμμαχίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν - Ξεκίνησε η αποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων
Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν - Ξεκίνησε η αποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων © EPA/JAWAD JALALI

Ξεκίνησε η επιχείρηση για την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην αποστολή «Resolute Support» του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ξεκίνησε με «συντονισμένο» τρόπο και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Αυτό ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) εκπρόσωπος της Συμμαχίας, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, την ώρα που οι Ταλιμπάν παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει πως οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από το Αφγανιστάν. «Πιστεύω ότι η παρουσία μας στο Αφγανιστάν πρέπει να επικεντρωθεί στην αιτία για την οποία πήγαμε εκεί αρχικά: Nα διασφαλίσουμε ότι το Αφγανιστάν δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως βάση για νέες επιθέσεις εναντίον της χώρας μας. Αυτό κάναμε. Εκπληρώσαμε αυτόν τον στόχο» είχε αναφέρει.

«Η αποχώρηση ξεκίνησε. Θα είναι μια διαδικασία συντεταγμένη, συντονισμένη και μελετημένη. Η ασφάλεια των στρατιωτών μας θα αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ των δυνάμεων που αποχωρούν είναι και Αμερικανοί στρατιώτες. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από την 20ή επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ