Κοσμος

Ρωσία: Γιατί οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση Μπάιντεν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA/OLIVIER DOULIERY

Για απόφαση που εντάσσεται στη λογική «μαστίγιο και καρότο» κάνει λόγο η Ρωσία, αναφερόμενη στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Μπάιντεν να ανακαλέσει την απόφασή του, την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

Μιλώντας στο «Πρώτο κανάλι» της ρωσικής τηλεόρασης, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέρθηκε στην κίνηση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Όπως είπε, η αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο εντάσσεται στην αμερικανική γεωπολιτική προσέγγιση «μαστίγιο και καρότο» και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει επιθυμία συμπόνιας προς τον λαό της Αρμενίας ή κατανόησης της ιστορίας.

«Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή η αναγνώριση της γενοκτονίας εκ μέρους της Ουάσιγκτον, το πιθανότερο, συνιστά συστατικό μέρος αυτού του αγαπημένου παιγνιδιού (που λέγεται) "μαστίγιο και καρότο"» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η αναγνώριση δεν συνιστά επιθυμία συμπόνιας προς τον λαό της Αρμενίας, ούτε επιθυμία να κατανοήσει σε βάθος την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ