Κοσμος

Τουρκικά ΜΜΕ- Γενοκτονία Αρμενίων: «Σκανδαλο η απόφαση Μπάιντεν»

Οι πρώτες αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν- Ταγίπ Ερντογάν
Τζο Μπάιντεν- Ταγίπ Ερντογάν © EPA

Για «σκάνδαλο» κάνουν λόγο αρκετά ΜΜΕ σχολιάζοντας την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν.

Αρκετές ιστοσελίδες αναπαράγουν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ ως μια έκπληξη και «έκτακτη είδηση» παρότι οι προθέσεις του Αμερικανού προέδρους είχαν γνωστοποιηθεί ήδη από χθες, Παρασκευή.

biden-tourkia-2.jpg

biden-tourkia.jpg

Σε αρκετές αγγλόφωνες εκδόσεις των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, γίνεται αρχικά προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Αναπαράγονται άρθρα που αφορούν από τη δολοφονία Τούρκων διπλωματών τη δεκαετία του 1970, όπως και την δημοσιοποίηση συνέντευξης με τον Αρμένιο Ορθόδοξο Πατριάρχη Σαχάκ Μασουλιάν που, κατά το πρακτορείο Anadolu, επικρίνει όσους «χρησιμοποιούν ως πολιτικό εργαλείο τα γεγονότα του 1915» -όπως τα αναφέρει η Τουρκία- και… ευχαριστεί τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «είναι ο μόνος Τούρκος πρόεδρος μέχρι στιγμής που έχει εκφράσει ανοικτά την αλληλεγγύη του με την Αρμενική κοινότητα».

trt.jpg

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πολλά ΜΜΕ, με κορυφαίο παράδειγμα το Anadolu, παρουσιάζουν την είδηση με έμφαση στην τουρκική αντίδραση και όχι στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν.

anadolou.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ