- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ: Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να βρεθεί στη θέση της Ινδίας
Κατά της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων ο ΠΟΥ Ευρώπης
Κορωνοϊός: Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να βρεθεί στη θέση της Ινδίας, προειδοποίησε ο ΠΟΥ Ευρώπης.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα, 29 Απριλίου, την Ευρώπη κατά της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτιμώντας ότι «μια κατάσταση αντίστοιχη με αυτή στην Ινδία ενδέχεται να εμφανιστεί οπουδήποτε».
Η τεράστια υγειονομική κρίση που διέρχεται η Ινδία ίσως να οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που πρωτοεντοπίστηκε στη χώρα, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως η μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, εκτίμησε ο ΠΟΥ.
«Είναι πάντα τεράστια πρόκληση για τις χώρες όπου έχουν χαλαρώσει τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπου πραγματοποιούνται μαζικές συναθροίσεις, όπου υπάρχουν πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη και όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι μικρή, όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν την τέλεια καταιγίδα», προειδοποίησε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
Ο Κλούγκε υπενθύμισε ότι στις περίπου 50 χώρες που εξετάζει ο ΠΟΥ Ευρώπης «τα ατομικά και συλλογικά μέτρα δημόσιας υγείας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν καθοριστικοί παράγοντες για την ανάσχεση της πανδημίας, την ώρα που ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην περιοχή μειώνεται «με σημαντικό ρυθμό για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες».
Το ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού Β.1.617 έχει εντοπιστεί σε 17 χώρες, πολλές εκ των οποίων στην Ευρώπη. Θεωρείται «στέλεχος ενδιαφέροντος» και όχι «στέλεχος ανησυχίας», όπως αποκαλούνται τα πιο επικίνδυνα παραλλαγμένα στελέχη.
Σε όλη την περιοχή της Ευρώπης όπως την ορίζει ο ΠΟΥ, στην οποία περιλαμβάνονται και πολλές χώρες της Κεντρικής Ασίας, ποσοστό 7% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Σύμφωνα με τα δεδομένα του διεθνούς οργανισμού, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από αυτό των ανθρώπων που νόσησαν από covid-19 στην ίδια περιοχή, 5,5%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.