Κοσμος

Πέθανε ο Μάικλ Κόλινς: Ο «τρίτος άνθρωπος» στο Apollo 11

Ο «ξεχασμένος αστροναύτης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η διαστημική αποστολή του Apollo 11
Η διαστημική αποστολή του Apollo 11 © EPA/NASA HANDOUT

ΗΠΑ: Πέθανε ο Μάικλ Κόλινς, ο «τρίτος άνθρωπος» της διαστημικής αποστολής Apollo 11.

Ο «ξεχασμένος αστροναύτης», Μάικλ Κόλινς, ο πιλότος του θαλάμου διακυβέρνησης της αποστολής Apollo 11 που έφτασε στη Σελήνη το 1969, πέθανε σήμερα, 28 Απριλίου, από καρκίνο σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Κόλινς ήταν το τρίτο μέλος του πληρώματος της αποστολής που έκανε το ιστορικό, πρώτο ταξίδι στη Σελήνη. Όμως εκείνος δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο έδαφός της. Παρέμεινε σε τροχιά στο διαστημικό σκάφος ενώ οι δύο συνάδελφοί του, ο Νιλ Άρμστονγκ και ο Μπαζ Όλντριν έγραφαν ιστορία, περπατώντας στη Σελήνη.

Η οικογένειά του στο Twitter ανάρτησε ανακοίνωση όπου επιβεβαιώνει το θάνατό του και σημειώνει πως «πέρασε τις τελευταίες μέρες του ήρεμα, με την οικογένειά του στο πλευρό του».

«Ο Μάικ πάντα αντιμετώπιζε τις προκλήσεις της ζωής με ταπεινότητα και χάρη. Και αντιμετώπισε κι αυτήν, την τελευταία του πρόκληση, με τον ίδιο τρόπο. Θα μας λείψει φρικτά. Ωστόσο, γνωρίζουμε το πόσο τυχερός ένιωθε ο Μάικ με τη ζωή που έζησε. Θα τιμμήσουμε την ευχή του να γιορτάσουμε κι όχι να θρηνήσουμε, τη ζωή αυτή» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ