Κοσμος

Ισπανία: Βρετανός εκπαιδευτικός φέρεται να κακοποίησε 36 παιδιά

Τα θύματα ήταν ηλικίας 4-8 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί
Παιδί © Pixabay / Aaron Burden

Ισπανία: Συνελήφθη Βρετανός εκπαιδευτικός μετά από καταγγελίες για κακοποίηση 36 παιδιών - Είχε αποκρύψει την καταδίκη του. Πώς δρούσε.

Ένας εκπαιδευτικός από τη Βρετανία συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές, καθώς φέρεται να κακοποίησε 36 μικρά παιδιά στη Μαδρίτη, ενώ ήδη έχει καταδικαστεί στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θύματα ήταν ηλικίας 4-8 ετών. Μάλιστα, ο εκπαιδευτικός φέρεται να είχε τραβήξει «μια τεράστια ποσότητα φωτογραφιών και βίντεο», τα οποία στη συνέχεια δημοσιοποίησε σε φόρουμ παιδόφιλων μέσω του δικτύου Tor, που εξασφαλίζει την ανωνυμία στο διαδίκτυο.

Ο ύποπτος, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση,  πρόσεχε περιστασιακά παιδιά και είχε αποκρύψει τις προηγούμενες καταδίκες του στη Βρετανία, χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα και πλαστά έγγραφα. «Εκμεταλλευόταν την ιδιότητά τού εκπαιδευτικού για να έχει πρόσβαση στα θύματα και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των γονέων και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να παράγει μια τεράστια ποσότητα υλικού».

Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2020, όταν η ισπανική αστυνομία ενημερώθηκε από την αστυνομία της Αυστραλίας ότι είχε εντοπίσει στο δίκτυο Tor φωτογραφίες, οι οποίες έμοιαζαν να έχουν δημοσιοποιηθεί από ένα πρόσωπο στην Ισπανία. Η ισπανική αστυνομία κατάλαβε τότε πως ένα μεγάλο μέρος των φωτογραφιών είχε τραβηχτεί σε ένα δημοτικό σχολείο στη Μαδρίτη.

Τελικά οι ερευνητές αποκάλυψαν τον εκπαιδευτικό, ο οποίος είχε αλλάξει ταυτότητα για να κρύψει το γεγονός ότι είχε ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών στη Βρετανία για κατοχή φωτογραφιών παιδιών, θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ