- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Τι δείχνει δημοσκόπηση για τη θέση που έχουν οι πολίτες σχετικά με τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» που απέδωσε ο Ντράγκι στον Ερντογάν.
Δημοσκόπηση της Swg δείχνει ότι τo 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».
Μάλιστα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη σαφέστερος, και το 18% απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη.
Στην ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες ρωτήθηκαν και για την κατάσταση στην Λιβύη. Το 69% του στατιστικού δείγματος εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.
Στην ερώτηση αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στην βόρειο Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.
Ιταλία-Covid-19: Έκκληση των γιατρών να μην χαλαρώσουν τα μέτρα
Έκκληση απευθύνουν οι Ιταλοί γιατροί προς την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να μην αποφασίσει χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Οι μεγαλύτεροι ιατρικοί σύλλογοι της Ιταλίας υπογραμμίζουν ότι «η θνησιμότητα παραμένει υψηλή και το ποσοστό των ασθενών με κορωνοϊό στους νοσοκομειακούς θαλάμους της χώρας έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής».
Παράλληλα, αναφέρουν ότι «το προσωπικό των νοσοκομείων δίνει μάχη επί εικοσιτετράωρης βάσης, επτά ημέρες την εβδομάδα, κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας , το οποίο έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Ιταλίας οι οποίες, μέχρι τώρα, δεν είχαν πληγεί, όπως η Σαρδηνία».
Η έκκληση των Ιταλών γιατρών αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις της υπουργού περιφερειακών θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι, η οποία επανέλαβε ότι γύρω στις 20 Απριλίου η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης για να εξακριβώσει αν ορισμένες εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να επιστρέψουν σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, έχει καταστήσει σαφές ότι το σχετικό «πράσινο φως» θα δοθεί μόνον αν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, αλλά η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι -η οποία μετέχει στην κυβέρνηση- ασκεί συνεχή πίεση με στόχο την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επαναλειτουργία του συνόλου της ιταλικής αγοράς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.