Κοσμος

Βρετανία: Ανακοίνωσε μόλις τέσσερις θανάτους το τελευταίο 24ωρο

Πόσοι άνθρωποι έχουν λάβει ήδη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανία - κορωνοϊός: Μείωση των νεκρών εξαιτίας - Μετάδοση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής - Γιατί έβαλε στην «κόκκινη λίστα» την Ινδία.

Μόνο τέσσερις θανάτους κατέγραψε η Βρετανία το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα, η χώρα προσέθεσε την Ινδία στην «κόκκινη» λίστα χωρών εξαιτίας της πανδημίας μετά τον εντοπισμό στη Βρετανία μιας παραλλαγής του ιού που εντοπίστηκε στη χώρα. 

Οι αριθμοί των θανάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού είναι συχνά μικρότεροι τις Δευτέρες, εξαιτίας καθυστερημένων εγγραφών κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.963 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ενώ 32,93 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει και τις δόσεις ενός εμβολίου.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι έχει καταγραφεί μια κάποια μετάδοση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού στην κοινότητα αν και τόνισε πως περίπου τα 2/3 των κρουσμάτων σχετίζονται με τα διεθνή ταξίδια. Ακόμη, ο υπουργός ανακοίνωσε πως το Λονδίνο προσέθεσε την Ινδία στην «κόκκινη λίστα» χωρών μετά τον εντοπισμό 103 κρουσμάτων ενός παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα αυτή της νότιας Ασίας.

«Πήραμε τη δύσκολη αλλά ζωτικής σημασίας απόφαση να προσθέσουμε την Ινδία στην κόκκινη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν είναι κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου ή Ιρλανδός ή Βρετανός υπήκοος δεν μπορεί να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο αν βρέθηκε στην Ινδία τις προηγούμενες 10 ημέρες», είπε ο Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

«Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας και οι Βρετανοί πολίτες που βρέθηκαν στην Ινδία τις τελευταίες 10 ημέρες πριν από την άφιξή τους θα πρέπει να περάσουν καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες από τη στιγμή της άφιξης τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ινδία, το οποίο θα πραγματοποιούνταν την επόμενη εβδομάδα, λόγω της κατάστασης της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αυτή της Ασίας. Άλλωστε, ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία σπάει το ένα τραγικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ