- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν 16χρονο
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό
Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε έναν 16χρονο που τον σημάδευε με ένα παιχνίδι όπλο.
Ένα μέλος της πολιτειακής αστυνομίας του Μέριλαντ πυροβόλησε και σκότωσε ένα 16χρονο αγόρι, αφότου ο έφηβος τον σημάδεψε με ένα παιχνίδι όπλο, όπως έγινε αργότερα γνωστό, και κατόπιν τράβηξε μαχαίρι εναντίον του, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία διεξάγει σήμερα, 14 Απριλίου, έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συνέβη χθες, περίπου στις 1.30 το μεσημέρι στο Λεοναρντάουν, στο νότιο Μέριλαντ.
«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τα οποία δεν έχουμε τις απαντήσεις σε αυτό το σημείο», δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας Γούντροου Τζόουνς.
Ο αστυνομικός, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε ανταποκριθεί σε δύο κλήσεις σχετικά με έναν «νεαρό που κινείτο ύποπτα» σε μια γειτονιά και ήταν πιθανόν οπλισμένος. Βρήκε τον έφηβο στο δρομάκι μιας κατοικίας «να στέκεται σαν να ετοιμάζεται να πυροβολήσει και να σημαδεύει με ένα όπλο τον αστυνομικό», περιέγραψε ο Τζόουνς.
«Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον νεαρό, τραυματίζοντάς τον», συμπλήρωσε.
Ο έφηβος, που έχει ταυτοποιηθεί ως ο Πέιτον Χαμ, ηλικίας 16 ετών, ο οποίος ζούσε λίγα σπίτια μακρύτερα, τράβηξε στη συνέχεια μαχαίρι, ανέφερε ο αξιωματικός. «Ο αστυνομικός τον διέταξε να πετάξει το μαχαίρι προτού πυροβολήσει ξανά». Ο 16χρονος διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν αργότερα πως ο έφηβος είχε μαζί του ένα όπλο παιχνίδι, πιστό αντίγραφο ενός πραγματικού όπλου, το οποίο ο Τζόουνς περιέγραψε ως «μία ρέπλικα που έμοιαζε με πραγματικό όπλο».
Ακολουθώντας το αστυνομικό πρωτόκολλο, έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και τα αποτελέσματά της θα κατατεθούν στην εισαγγελία της κομητείας Σεντ Μέρι προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ασκηθούν διώξεις.
Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο σώμα 2 χρόνια και 7 μήνες, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.
«Οποιαδήποτε απώλεια ζωής είναι μια τραγωδία. Δεν μπορώ καν να αντιληφθώ πόσο θλιβερό μπορεί να είναι αυτό», υπογράμμισε ο Τζόουνς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.