- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Γερμανία-Κρούσματα κορωνοϊού: Αυτόματο «φρένο έκτακτης ανάγκης»
Αφορά στις περιοχές όπου αυξάνονται οι μολύνσεις - Σημαντική η αλλαγή στη νομοθεσία για τα μεταδοτικά νοσήματα, λέει η Μέρκελ
Γερμανία: Να ενεργοποιηθεί το αυτόματο φρένο έκτακτης ανάγκης στις περιοχές όπου αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού
Ως «σημαντική και αναγκαία» περιέγραψε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ την αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα που αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα ότι η απόφαση ελήφθη ήδη με «μεγάλη καθυστέρηση».
Αιτιολογώντας την βασική αλλαγή, η οποία προβλέπει ότι ενεργοποιείται αυτομάτως το «φρένο έκτακτης ανάγκης», όταν τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπερνούν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας, η κυρία Μέρκελ δήλωσε σε δραματικό τόνο: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ αργά, «εάν περιμέναμε να γεμίσουν όλες οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Οι εκκλήσεις των γιατρών και των νοσηλευτών δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν, συνέχισε η Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και εξήγησε ότι τα μέτρα τοπικής εμβέλειας ήταν φανερό ότι πλέον δεν επαρκούσαν. «Πρέπει να θέσουμε σε νέα βάση την συνεργασία ομοσπονδίας και κρατιδίων», τόνισε, με το βλέμμα στις εβδομάδες ατέρμονων διαβουλεύσεων με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων που έχουν προηγηθεί.
Το σχέδιο νόμου θα τεθεί τώρα υπ' όψιν των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, ενώ θα επιδιωχθεί οι διαδικασίες έγκρισής του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό. Η Κ.Ο. του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έχει ανακοινώσει ωστόσο ότι απαιτείται περαιτέρω διαδικασία, γεγονός το οποίο ενδέχεται να καθυστερήσει τη διαδικασία.
Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, η 'Αγγελα Μέρκελ ρωτήθηκε και για το ζήτημα της επιλογής υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), μεταξύ του αρχηγού του CDU Αρμιν Λάσετ και του Αρχηγού του CSU Μάρκους Ζέντερ, για να απαντήσει ότι δεν σκοπεύει να αναμιχθεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Πιθανό το αίτημα για απονομή χάριτος
Σχεδόν μισή ημέρα μαθημάτων την εβδομάδα χάνεται
Eπτά κουκουλοφόροι μπήκαν σε αποθήκη της ιστορικής οινοποιίας
Οι πίνακες «Madame Colonna Romano» και «Young Woman at the Well»
Η βρετανική βασιλική οικογένεια προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο Έπσταϊν
Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - «Ο Γκέμπελς χειροκροτεί από την κόλαση»
Ο πρώην στρατιωτικός ψυχίατρος σκότωσε 13 ανθρώπους, οι 12 από τους οποίους ήταν στρατιώτες την 5η Νοεμβρίου 2009
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.