Κοσμος

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ ανήλθε σήμερα το bitcoin

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει υπερδιπλασιάσει φέτος την τιμή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bitcoin
bitcoin © pixabay.com

Νέο ρεκόρ ανόδου σήμερα για το bitcoin, στα 62.575 δολάρια -BNY Mellon, Mastercard, Tesla, μερικές από τις εταιρείες που έχουν επενδύσει στο κρυπτονόμισμα

Σε νέο ρεκόρ, στα 62.575 δολάρια, ανήλθε σήμερα το bitcoin, επεκτείνοντας σε νέα υψηλά επίπεδα το ράλι που καταγράφει το 2021.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει υπερδιπλασιάσει φέτος την τιμή του καθώς γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτό ως επένδυση και μέσο πληρωμής, με τους επενδυτές να αναζητούν περιουσιακά στοιχεία υψηλών αποδόσεων σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η BNY Mellon, η Mastercard και η Tesla, είναι μεταξύ αυτών που έχουν ‘αγκαλιάσει’ ή έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Η Tesla επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoins

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι αγόρασε το bitcoin, ώστε να έχει «περισσότερη ευελιξία για να διαφοροποιηθεί περαιτέρω και θα μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις της», σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που υπέβαλε στην SEC. Μάλιστα, η Tesla ανακοίνωσε, ακόμη ότι θα αρχίσει να αποδέχεται πληρωμές σε bitcoin ως αντάλλαγμα τα προϊόντα της. Αυτό θα καταστήσει την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της το ψηφιακό νόμισμα.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, είχε αναφέρει πολλές φορές ότι πιστεύει ότι «το Bitcoin είναι κάτι καλό», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «έφτασε αργά στο πάρτι» κι ότι θα έπρεπε να είχε αγοράσει bitcoin οκτώ χρόνια πριν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ