- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Σχολιαστής του Fox News ο Μάικ Πομπέο
Υπήρξε η αιχμή του δόρατος στη σύγκρουση της κυβέρνησης Τραμπ με την Κίνα
Ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προσελήφθη ως σχολιαστής του Fox News.
Ο ως πριν από λίγους μήνες επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, ο Μάικ Πομπέο, προσλήφθηκε από το Fox News, είναι πλέον «συνεργάτης» του, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμά μεγάλο μέρος του συντηρητικού ακροατηρίου στις ΗΠΑ.
«Έχω την πρόθεση να δίνω στους τηλεθεατές μια ειλικρινή και άμεση ματιά στη γεωπολιτική, στις διεθνείς σχέσεις και τις πολιτικές (σ.σ. που συνοψίζει η φράση) ‘Πρώτα η Αμερική’, που επέτρεψαν να χαραχθεί ο δρόμος προς την ευημερία και την ασφάλεια χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Πομπέο.
Ο πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι «μια από τις πλέον γνωστές και σεβάσμιες φωνές (...) όσον αφορά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας», ανέφερε από την πλευρά της με ικανοποίηση η Σουζάν Σκοτ, η επικεφαλής του δικτύου.
Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2018 ως τον Ιανουάριο, ο κ. Πομπέο ήταν προηγουμένως ο διευθυντής της CIA. Ορισμένοι θεωρούν πως εποφθαλμιά τον Λευκό Οίκο, ότι θα είναι υποψήφιος ήδη στις εκλογές του 2024.
Ο Μάικ Πομπέο ένωσε πρόσφατα τη φωνή του με εκείνους που καλούν να γίνει μποϊκοτάζ των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ενώ υποστήριξε πως η έκθεση των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση του νέου κορονοϊού αποτελούσε «μασκαράτα» και μέρος «της εκστρατείας παραπληροφόρησης» που διεξάγουν, κατ’ αυτόν, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και ο ΠΟΥ.
Υπήρξε η αιχμή του δόρατος στη σύγκρουση της κυβέρνησης του κ. Τραμπ με την Κίνα.
Το γεράκι αυτό της αμερικανικής ελίτ παρέμεινε πιστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ ως το τέλος και, όπως ακριβώς και ο πρώην πρόεδρος, δεν δίσταζε να δείξει ανοικτά την περιφρόνησή του προς κάποια ΜΜΕ.
Τον Μάρτιο το Fox News προσέλαβε επίσης τη Λάρα Τραμπ, νύφη του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου και σύμβουλο της ομάδας του στην πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.