Κοσμος

Μπουτάν: Το 60% των πολιτών εμβολιάστηκε μέσα σε 9 ημέρες

Ξεπέρασε το Ισραήλ σε ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης πληθυσμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bdutan-emvoliasmoi.jpg
Μπουτάν © Pixabay

Το Μπουτάν χρειάστηκε 9 ημέρες για να ξεπεράσει το Ισραήλ σε εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, έχοντας χορηγήσει το εμβόλιο της AstraZeneca στο 60% του πληθυσμού.

Μέσα σε 9 ημέρες το Μπουτάν κατάφερε να εμβολιάσει κατά της Covid-19 το 60% των πολιτών, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξιωματούχοι της χώρας ανακοίνωσαν ότι 470.000 άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο παρέλαβαν οι αρχές από την Ινδία

Ο συνολικός πληθυσμός είναι 770.000 κάτοικοι. Το Μπουτάν γίνεται έτσι η χώρα που κατάφερε πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη να εμβολιάσει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της, ξεπερνώντας τις Σεΰχέλλες, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου 2021 και αρχικός στόχος ήταν να εμβολιαστούν μέσα σε μία εβδομάδα 533.000 άνθρωποι. Εξαιρούνταν μόνον οι έγκυοι, οι λεχώνες, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και άλλα άτομα με προβλήματα υγείας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στο Μπουτάν είπε ότι επόμενος στόχος είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 70 ετών και τα άτομα με αναπηρία. Μέχρι σήμερα, στο Μπουτάν έχουν καταγραφεί 896 κρούσματα κορωνοϊού και μόλις ένας θάνατος από Covid-19.

Πού βρίσκεται το Μπουτάν που κατάφερε να εμβολιάσει πάνω από τους μισούς κατοίκους σε 9 ημέρες

Το βασίλειο του Μπουτάν έχει με έκταση 38.394 τ.χλμ. και πληθυσμό 756.129 (κατατάσσεται 166η στον κόσμο), σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση για το 2021 με στοιχεία από την απογραφή του 2005, όπως γράφει η wikipedia.

Βρίσκεται ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα. Πρωτεύουσα του Μπουτάν είναι η Θίμφου, ενώ το Φουντσχολίνγκ είναι το οικονομικό κέντρο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ