Κοσμος

Μοναχός παγιδεύτηκε σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη - Τον έσωσαν δύτες

Ήταν εγκλωβισμένος τέσσερις ημέρες - Καρέ καρέ η διάσωσή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ταϊλάνδη ένας βουδιστής μοναχός παγιδεύτηκε σε πλημμυρισμένο σπήλαιο για τέσσερις ημέρες πριν τελικά τον σώσουν δύτες.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για έναν βουδιστή μοναχό, ο οποίος παγιδεύτηκε σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, ο βουδιστής μοναχός είχε πάει στο σπήλαιο Tham Phra Sai Ngam (επαρχία Πιτσανουλόκ) το περασμένο Σάββατο 3 Απριλίου 2021, προκειμένου να διαλογιστεί.

Ο 46χρονος Phra Manas παγιδεύτηκε, όταν πλημμύρισε τμήμα του σπηλαίου. Συγχωριανοί του ειδοποίησαν τις αρχές, όταν διαπίστωσαν ότι ο βουδιστής μοναχός δεν είχε επιστρέψει. Δύτες τον εντόπισαν και τον έσωσαν την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021. «Ήταν παγιδευμένος στο σπήλαιο για τέσσερις ημέρες. Ενώ βρισκόταν μέσα, άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Η είσοδος έκλεισε» τόνισε σε δηλώσεις του ο Therayuth Chandithawong, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών της επαρχίας.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 7 δύτες. Στον βουδιστή μοναχό έδωσαν φιάλη οξυγόνου για να μπορέσει να τους ακολουθήσει στο πλημμυρισμένο μέρος του σπηλαίου (περίπου 12 μέτρα απόσταση).

 

 

Αρκετά σπήλαια στην Ταϊλάνδη θεωρούνται ότι έχουν ιερά σημεία, ιδανικά για προσευχή και διαλογισμό.

Ταϊλάνδη: Ξύπνησαν μνήμες από τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο

Το συγκεκριμένο συμβάν έφερε στο νου εικόνες από τη γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης των παγιδευμένων παιδιών στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, το 2018.

Η ιστορία με τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας «Wild Boars» είχε προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Τα 12 αγόρια, μαζί με τον προπονητή τους, παρέμειναν παγιδευμένα για περισσότερες από 14 ημέρες, με επίλεκτους δύτες από το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης, σε συνεργασία με ξένους πολύπειρους εθελοντές, να καταφέρνουν τελικά να τα σώσουν στην επαρχία Τσιανγκ Ράι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ένας διασώστης έχασε τη ζωή του. Ο Σαμάρν Πουνάν, πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης πέθανε στο πλημμυρισμένο σπήλαιο, έχοντας ολοκληρώσει την επιχείρηση για την τοποθέτηση φιαλών οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής.

Εκείνες τις ημέρες τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν live όλες τις εξελίξεις από αυτήν τη δραματική διάσωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις