Κοσμος

Η τραγωδία στο Τέξας: Τέσσερις φόνοι, δύο αυτοκτονίες

Πρωτοφανές έγκλημα σε μικρή πόλη βορείως του Ντάλλας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην πόλη Άλλεν του Ντάλας δύο αγόρια σκότωσαν τον πατέρα τους, την μητέρα τους, την γιαγιά τους, την αδελφή τους και αυτοκτόνησαν.

Τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας έξι μέλη μιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά στην ήσυχη πόλη Άλλεν, στο Tέξας. Την τοπική αστυνομία κάλεσε στη 1 π.μ. φίλος της οικογένειας λέγοντας ότι ένα τουλάχιστον άτομο από την οικογένεια Ταουχιντούλ προσπαθούσε να αυτοκτονήσει. Όταν έφτασε η αστυνομία βρήκε έξι νεκρούς: τον 54χρονο πατέρα Ισλάμ, την 56χρονη μητέρα Ιρέν, την 77χρονη γιαγιά και τα τρία παιδιά, 19 και 21 ετών, εκ των οποίων το ένα κορίτσι και το ένα αγόρι ήταν δίδυμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα αγόρια, ο Φαρχάν και ο Τανβίρ, είχαν συμφωνήσει να σκοτώσουν τους γονείς, την αδελφή και τη γιαγιά τους και ύστερα να αυτοκτονήσουν. Ο υπεύθυνος της αστυνομικής έρευνας Jon Felty είπε ότι ένας από τους νεκρούς ανέλυε σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram πώς είχαν «ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά της απόφασης». Τα αγόρια έπασχαν από κατάθλιψη ήδη από τα 15 τους και είχαν αυτοτραυματιστεί κατ’ επανάληψη. Ο Φαρχάν είχε αποβληθεί από την εστία του πανεπιστημίου του Όστιν επειδή είπε στον συγκάτοικό του ότι σχεδίαζε να σκοτώσει την οικογένειά του και είχε γυρίσει στο οικογενειακό σπίτι όπου έμενε ο αδερφός του Τανβίρ σε κατάσταση κατάθλιψης και άγχους. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις των νεαρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκότωσαν τους συγγενείς τους για να τους γλιτώσουν από τον πόνο της αυτοκτονίας τους. Ο μεγαλύτερος γιος σπούδαζε πληροφορική στο πανεπιστήμιο του Όστιν, η κόρη είχε μόλις δεχτεί υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ο δίδυμος αδελφός της είχε μόλις εγκαταλείψει τις σπουδές του. Ο Quamrul Ahsan, εκπρόσωπος της Ένωσης Μπαγκλαντεσιανών του Βόρειου Τέξας είπε ότι τα παιδιά «ήταν δυστυχισμένα στο σπίτι», αλλά δεν ήξερε γιατί.

Οι νεαροί αγόρασαν πυροβόλα όπλα και έγραψαν στα social media ότι «το να αποκτήσεις όπλα στις ΗΠΑ είναι παιχνιδάκι»: «απλώς, όταν σε ρωτάνε αν πάσχεις από ψυχική διαταραχή, λες ψέματα. Εξάλλου, ο Τανβίρ μπορεί να τα προμηθευτεί νόμιμα αφού είναι 21 ετών». Η ανάρτηση φαίνεται ότι πέρασε απαρατήρητη.

Ο πατέρας ήταν πρώην εστιάτορας, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, που τελευταία εργαζόταν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η οικογένεια είχε μετακομίσει από τη Νέα Υόρκη στο Άλλεν πριν από 7-8 χρόνια, ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ επί 15 χρόνια περίπου.Η γιαγιά είχε έρθει για λίγες εβδομάδες από το Μπαγκλαντές και είχε παρατείνει την επίσκεψή της λόγω της πανδημίας. Φίλοι και γείτονες είπαν ότι οι Ταουχιντούλ ήταν μια καλή οικογένεια κι ότι τα παιδιά φαίνονταν να έχουν λαμπρό μέλλον.

Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι πάρα πολύ βαριά και τα τοπικά media αναρωτιούνται τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από την ειδυλλιακή καθημερινότητα. Το Άλλεν απέχει 60 χιλ. από το Ντάλλας, ανήκει στη μητροπολιτική περιοχή Ντάλλας-Φορτ Γουέρθ και έχει περίπου 100.000 κατοίκους, εκ των οποίων το 16,2% είναι ασιατικής καταγωγής. Το 2017, το CNN Money τοποθέτησε το Άλλεν στη 2η θέση των «καλύτερων πόλεων» στις ΗΠΑ και στη 2η θέση «των καλύτερων πόλεων για να ξεκινήσει κανείς την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Η λίστα προκύπτει από την ανάλυση κριτηρίων 30.000 αμερικανικών πόλεων. Το 2019 το Safehome.org τοποθέτησε το Άλλεν στη 2η θέση των πιο ασφαλών πόλεων στο Τέξας με πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους.