- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κομισιόν: Η αντίδραση για το «καψόνι» Ερντογάν στη Φον ντερ Λάιεν
«Είναι ισότιμη στο πρωτόκολλο με τον πρόεδρο Μισέλ»
Κομισιόν: Η αντίδραση για το γεγονός ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρέμεινε όρθια αναζητώντας τη θέση της, κατά τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το γύρο του κόσμου κάνουν τα βίντεο από το «καψόνι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε όρθια την Λάιεν, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μισέλ, είχαν ήδη κάτσει στις θέσεις του.
Το γεγονός ήδη από εχθές σχολιάζεται αρνητικά, ενώ σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Έρικ Μαμέρ κατά την ημερήσια ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στις Βρυξέλλες, είπε: «η Φον Ντερ Λάιεν προτίμησε να εστιάσει στην ουσία κι όχι σε ζητήματα πρωτοκόλλου, πράγμα άλλωστε που θα περίμεναν από εκείνη οι πολίτες της ΕΕ». Ακόμη, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ως πρόεδρος της Κομισιόν η Φον Ντερ Λάιεν είναι «ισότιμη στο πρωτόκολλο» με τον πρόεδρο Μισέλ κι όποτε πραγματοποιεί επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό «αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».
Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο Μισέλ και ο Ερντογάμ κάθονται στις δύο πολυθρόνες, ενώ η φον ντερ Λάιεν στέκεται όρθια και αμήχανη, κοιτάζοντάς τους και χωρίς να γνωρίζει που θα καθίσει η ίδια. Ένα «εχμ» ακούγεται να λέει στο βίντεο, μέχρις ότου να βρεθεί η λύση και να καθίσει σε έναν καναπέ, περίπου 12 μέτρα μακριά και απέναντι από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος -σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο- βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία.
Η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής, Sophie in ‘t Veld, παρατήρησε ότι σε προηγούμενες συναντήσεις του Τούρκου προέδρου με Ευρωπαίους επικεφαλής, όταν αυτοί ήταν άνδρες, οι τρεις ηγέτες κάθονται σε «ισοδύναμες θέσεις» με τις καρέκλες δίπλα – δίπλα. «Δεν ήταν τυχαίο, ήταν σκόπιμο», έγραψε στο Twitter, ενώ σε άλλη ανάρτησή της επικρίνει τον Μισέλ γιατί δεν παραχώρησε τη δική του θέση.
Μάλιστα, κάποιοι σχολίασαν ειρωνικά ότι αυτή είναι η «νέα» συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας για τα γυναικεία δικαιώματα στην Τουρκία. Πάντως, οι υποστηρικτές του Ερντογάν ανέφεραν ότι το περιστατικό δεν σηματοδοτούσε ότι η θέση και τα δικαιώματα των γυναικών υποβαθμίζονται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.