- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Το μικρό προσκύνημα στη Μέκκα επιτρέπεται μόνο για τους εμβολιασμένους από τα μέσα Απριλίου.
Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 θα μπορούν να κάνουν το μικρό προσκύνημα ή Ούμρα όπως ονομάζεται, στη Μέκκα, από την αρχή του Ραμαζανιού, του μήνα νηστείας των μουσουλμάνων που φέτος αρχίζει στα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσαν οι σαουδαραβικές αρχές. Το υπουργείο του Χατζ ανακοίνωσε ότι «μόνο οι άνθρωποι που έχουν ανοσία» στον κορωνοϊό θα επιτρέπεται να κάνουν το Ούμρα ή τις προσευχές στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας από την αρχή του Ραμαζανιού.
Αυτό το μέτρο ισχύει συγκεκριμένα για όσους έχουν λάβει τις δύο απαραίτητες δόσεις του εμβολίου και για εκείνους που έλαβαν μόνο μια δόση εδώ και τουλάχιστον δεκατέσσερις ημέρες.
Το Ραμαζάνι φέρνει συνήθως πλήθη προσκυνητών στη Μέκκα από τη Σαουδική Αραβία και άλλες μουσουλμανικές χώρες.
Το μικρό προσκύνημα που ανεστάλη τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19, επαναλήφθηκε δειλά στις αρχές Οκτωβρίου με προληπτικά μέτρα.
Αρχικά, μόνο 6.000 Σαουδάραβες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Σαουδική Αραβία είχαν άδεια κάθε ημέρα για να κάνουν το Ούμρα, που μπορεί να πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του έτους σε αντίθεση με το Χατζ το οποίο πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο.
Ο αριθμός στη συνέχεια αυξήθηκε σε 15.000 την ημέρα για το μικρό προσκύνημα, και σε 40.000 προσκυνητές για τις καθημερινές προσευχές στο Μεγάλο Τζαμί. Οι προσκυνητές από το εξωτερικό πήραν άδεια από την 1η Νοεμβρίου, αλλά το υπουργείο Υγείας επιλέγει τις χώρες με βάση την εξέλιξη της πανδημίας.
Περισσότερα από 390.000 κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί στη χώρα, από τα οποία 6.700 και πλέον θάνατοι και περισσότερα από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου σε έναν πληθυσμό 34 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.