Κοσμος

Γερμανία - SPD: Απόσταση 6 -12 εβδομάδων μεταξύ δόσεων εμβολίου

Πρόταση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε εμβόλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού © EPA / Carlos Lemos

Γερμανία - Κορωνοϊός: Η εισήγηση του SPD για απόσταση 6 έως 12 εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων των εμβολίων.

Το SPD θέτει στο τραπέζι αλλαγή στρατηγικής στη Γερμανία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων, προτείνοντας οι δύο δόσεις των εμβολίων να γίνονται με χρονική απόσταση έξι έως δώδεκα εβδομάδων. Την πρόταση κάνει ο αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ. 

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, θα μπορούσαν έως τον Ιούλιο να έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση περίπου 60 εκατομμύρια άτομα και έτσι να αποφευχθεί ενδεχομένως ένα νέο αυστηρό lockdown. Το CDU, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ φάνηκε να υποστηρίζει ένα αυστηρό πανεθνικό lockdown σύντομου διαστήματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα της πανδημίας.

«Αν αλλάξουμε τώρα την στρατηγική μας και εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους με την πρώτη δόση, ένα τέταρτο lockdown δεν θα χρειαστεί», δήλωσε ο καθηγητής στην «Augsburger Zeitung» και εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι θα είχαν προστασία τουλάχιστον από τις σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και θα μπορούσε, κατά συνέπεια, να αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας και εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζονται αυστηρότεροι κανόνες, ειδικά για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Β.1.1.7 του ιού. «Πρέπει να πάμε σε μια τελευταία μάχη με τον ιό. Διότι χωρίς ένα αυστηρό lockdown, δεν θα περιορίσουμε την εξάπλωσή του», προειδοποίησε και σε μια έμμεση αναφορά στη διαμάχη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, πρόσθεσε: «Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας. Όλοι γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να γίνει - απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, υποχρεωτική τηλεργασία και τεστ σε σχολεία και επιχειρήσεις».

Στη Γερμανία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 8.497 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.893.883, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, ακόμη 50 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 77.013 νεκρούς μέχρι σήμερα. 

Το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας εκτιμά ότι ως τα τέλη Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το 20% του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ