Κοσμος

Γαλλία - Κορωνοϊός: Βίντεο από το υπαίθριο πάρτι χωρίς μάσκες

Περισσότερα από 300 άτομα διασκέδασαν χωρίς αποστάσεις, πίνοντας και τραγουδώντας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία - Κορωνοϊός: Υπαίθριο κορωνοπάρτι στη Λυών
Γαλλία - Κορωνοϊός: Υπαίθριο κορωνοπάρτι στη Λυών @leprogreslyon.Twitter

Κορωνοπάρτι στη Λυών με περισσότερα από 300 άτομα δίπλα στο ποτάμι, την ώρα που οι ασθενείς στις ΜΕΘ ξεπέρασαν τις 5.000 στη Γαλλία.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από το υπαίθριο πάρτι που έστησαν πάνω από 300 άτομα στη Γαλλία. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media είναι από τη Λυών και δείχνουν τον κόσμο να βρίσκεται ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες δίπλα στον ποταμό Σον.

Οι συγκεκριμένες εικόνες έρχονται μετά το καρναβάλι στη Μασσαλία, όπου περισσότεροι από 6.000 πολίτες διασκέδασαν χωρίς αποστάσεις και μάσκες. Για «ανεύθυνη και απαράδεκτη συγκέντρωση στις όχθες του ποταμού» κάνει λόγο η περιφέρεια της Οβερν-Ρον-Αλπ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή στη γαλλική αστυνομία να μην παρέμβει, δεδομένης της εγγύτητας στην όχθη του ποταμού Σον και του κινδύνου που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια παρέμβαση. Η Γαλλία ανακοίνωσε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 30.602 στα 4,58 εκατομμύρια (αύξηση 6,3% σε μία εβδομάδα και η υψηλότερη σε εβδομαδιαία βάση από τα τέλη Νοεμβρίου).

Το γαλλικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης 381 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από κορωνοϊό να ανέρχεται σε 95.337.

Γαλλία - Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ

Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 πως ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αυξήθηκε κατά 98, στους 5.072, τον υψηλότερο αριθμό φέτος.

Η τελευταία φορά που η Γαλλία είχε περισσότερους από 5.000 ασθενείς Covid-19 στις ΜΕΘ ήταν στις 23 Απριλίου του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, όταν και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κορυφώθηκε στους 7.148, στις 8 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο, το υψηλό ανήλθε σε 4.919. Όμως, την ώρα που στο πρώτο lockdown ο αριθμός των ανθρώπων στις ΜΕΘ μειώθηκε σε χαμηλό 367 στα μέσα Αυγούστου, οι ΜΕΘ δεν άδειασαν ποτέ μετά τη δεύτερη καραντίνα με τον αριθμό των νοσηλευομένων να μειώνεται μονάχα για λίγο κάτω των 2.600 στις αρχές Ιανουαρίου.

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας για τα νοσοκομεία

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου: «Δεν θα αφήσουμε τους γιατρούς σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να επιλέγουν μεταξύ ασθενών» για να προσφέρουν τη φροντίδα τους, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, οι επόμενες 24-48 ώρες θα αποτελέσουν κλειδί για την αξιολόγηση του αντίκτυπου των νέων μέτρων καραντίνας που ελήφθησαν πριν από 10 ημέρες, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς των πολύ μεταδοτικών στελεχών και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα, εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Lyon (69) : 300 personnes rassemblées pour une fête sauvage sur les quais de Saône

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ