Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Ο πόλεμος κατά του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει

«Φορέστε μάσκες» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με μάσκα για τον κορωνοϊό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με μάσκα για τον κορωνοϊό © EPA

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ «απέχει πολύ από το να κερδηθεί» και κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 τη μεγάλη επιτάχυνση του ποσοστού εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας ότι το 90% όλων των ενηλίκων πολιτών στη χώρα θα είναι επιλέξιμοι για εμβολιασμό από τις 19 Απριλίου.

«Ο πόλεμος εναντίον της Covid-19 απέχει πολύ από το να κερδηθεί» προειδοποίησε ο Μπάιντεν μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, μετά τις ανησυχητικές ενδείξεις για νέα έξαρση της πανδημίας στις ΗΠΑ.

«Φορέστε μάσκες. Είναι πατριωτικό καθήκον» ξεκαθάρισε, ζητώντας και πάλι από τους Αμερικανούς να μην επαναπαύονται. Κάλεσε, μάλιστα, τοπικούς ηγέτες (σε πολιτείες) να καταστήσουν ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Παράλληλα δήλωσε ότι ορισμένες «απερίσκεπτες συμπεριφορές» που είδε στην τηλεόραση τις τελευταίες εβδομάδες -μια πιθανή αναφορά σε φοιτητές πανεπιστημίων που πέρασαν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους στο Μαϊάμι- σημαίνει ότι περισσότερες μολύνσεις θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πρώτες με διαφορά τόσο σε συνολικά κρούσματα κορωνοϊού όσο και σε νεκρούς. Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 έχουν καταγραφεί 30.291.863 μολύνσεις και 549.664 θάνατοι ασθενών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ