Κοσμος

Τσεχία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Δεν είναι πιο επικίνδυνη από τη βρετανική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσεχία
Τσεχία © Unsplash/Φωτογραφία Αρχείου

Ακόμα μία μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Τσεχία, σύμφωνα με επιδημιολόγους της χώρας.

Μία μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Τσεχία όπως έγινε γνωστό την Κυριακή 28 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, στο εργαστήριο Elisabeth Pharmacon στο Μπρνο της Τσεχίας εντόπισαν μη καταγεγραμμένη μετάλλαξη του ιού.

Μάλιστα, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του προαναφερθέντος εργαστηρίου, Ομάρ Σέρα, έγραψε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Twitter: «Αυτή είναι μια μετάλλαξη της λεγόμενης πρωτεΐνης Spike. Αυτή είναι μια χαρακτηριστική πρωτεΐνη που εμφανίζεται στην επιφάνεια του ιού SARS-CoV-2». Σημειώνεται, ωστόσο, πως δεν είναι πιο επικίνδυνη από τη βρετανική, που είχε εξαπλωθεί ήδη στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από δύο εβδομάδες, ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπιτς ανακοίνωσε την εμφάνιση των πρώτων ασθενών με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος στην Τσεχία. Βέβαια, στη χώρα λειτουργούν μόνο καταστήματα με είδη τροφίμων και οικιακά είδη, καθώς και φαρμακεία.

Παράλληλα, οι κορυφαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, με τους εργαζόμενους να κάνουν τεστ για τη νόσο COVID-19 δύο φορές την εβδομάδα. Ως προς την κυκλοφορία των πολιτών μεταξύ των περιοχών της χώρας, αυτή απαγορεύεται, από τις 21:00 έως τις 05:00.

Με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Τσεχία από την έναρξης της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1.515.029 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 25.874 θάνατοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ